Rahoittaja | Opetus- ja kulttuuriministeriö |
---|---|
Hankkeen kesto | 01.12.2023 - 31.12.2024 |


Hankkeen tavoitteet
Strapetsi-hankkeella tuetaan ja kehitetään ammatillisen koulutuksen hallinnon ja operatiivisen johdon toiminnan ohjausta, vahvistaen sen vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta. Tavoitteiden saavuttamisesta vastaa 81 ammatillisen koulutuksen järjestäjän verkosto.
Hankkeen tavoitteena on kehittää ammatillisen koulutuksen johtamista ammatillisen koulutuksen toiminnan vaikuttavuuden, tuloksellisuuden ja laadun vahvistamiseksi.
Turun kaupunki koordinoi hanketta.
Lisätietoja hankkeesta
Hankkeen toiminta toteutetaan neljän eri kehittämiskokonaisuuden kautta. Näiden lisäksi on kaikkia läpileikkaava ruotsinkielinen kokonaisuus., joka toimii kehittämiskokonaisuuksien mukana. Jokaisella kehittämiskokonaisuudella on vetovastuullinen organisaatio, sekä määritellyt kokonaisuuden tavoitteet.
Kehittämiskokonaisuudet ovat:
– Pedagogiikan ja asiakkuuksien johtaminen
– Laadunhallinnan ja -johtamisen osaaminen
– Osaamisen ja henkilöstön johtaminen
– Tulevaisuus ja visionäärinen johtaminen
Ruotsinkielinen läpileikkaava kehittämiskokonaisuus
Suomen Diakoniaopisto osallistuu kaikkiin kehittämiskokonaisuuksiin ruotsinkielistä kokonaisuutta lukuuunottamatta.
Hankkeen tulokset
SDO:lla on päivitetty prosessikartta ja määritelty keskeisille prosesseille omistajat laadunhallinnan tueksi
Asiakkuuksien johtamisessa selvitetty ja aloitettu yhteistyötä työllisyysalueiden kanssa
Osallistuttu PELAAVA mallin rakentamiseen laatukoulutuksissa ja tavattu vuoden aikana Yhdessä enemmän -laatuverkoston kanssa 4 kertaa
Osaamisen johtamisen nykytila-analyysi tehty: vahvuudet – 1) strategiaan liittyvä osaamisen kehittäminen tunnistetaan hyvin ja osaamisen kehittämisen suunnitelma kunkin strategiakauden osaamisen vahvistamiseksi tehdään, 2) yksilölliset osaamisen kehittämisen prosessit toimivat osana kehityskeskusteluprosessia; kehittämiskohteet 1) osaamisen tekeminen näkyväksi eli mitä osaamista talossa on, 2) SDO-tason osaamisen kehittämisen seuranta ja vaikuttavuuden arviointi puuttuu.
Osaamiskartoituspilotti toteutetaan keväällä 2025 työelämäpalvelujen tiimeissä
Osaamiskartoituksen sisältö pilottiin koostettu vision, mission, tunnistettujen ydinprosessien ja koulutusalojemme erityisosaamisen perusteella
Suunniteltu ja toteutettu Kestävän kehityksen OKKA itsearviointi ja aloitettu kehittämissuunnitelman laadinta ulkoista auditointia varten (2025)
Järjestetty koko henkilöstön kestävyys osaamisen perehdytys ja n. 50 henkilöstön jäsentä osallistunut itsearviointiprosessiin sekä osallistettu opiskelijoita itsearviointiin.
Vastuullisuusraportointiin valmistautuminen yhdessä konsernipalveluiden kanssa.
Koordinoitu ja käynnistetty valtakunnallinen kasvatus- ja ohjausalan vastuullisuusakatemiatyöskentely. Verkostossa hankekauden päättyessä Suomen Diakoniaopiston lisäksi Pohjois-Savon opisto, Haapaveden opisto, STEP-koulutus, Kankaanpään opisto, Kanneljärven opisto ja Peräpohjolan opisto. Verkostotyö jatkuu vuonna 2025.