Siirry sisältöön

Hoiva-avustaja

Sosiaali- ja terveysalan osatutkinto

Hoiva-avustajana autat asiakkaita arjen asioissa, kuten pukeutumisessa, peseytymisessä ja liikkumisessa.

Hoiva-avustajana autat asiakkaita arjen asioissa, kuten pukeutumisessa, peseytymisessä ja liikkumisessa. Voit työskennellä esimerkiksi ikääntyneiden tai vammaisten kanssa. Työpaikkasi voi olla hoivakoti, asumispalvelu tai kotityöpalvelu.

Sinua tarvitaan! Opiskele hoiva-avustajaksi helposti ja nopeasti. Tutustu avoimiin koulutuksiin.

Sopisiko hoiva-avustajaksi opiskelu sinulle?

Hoiva-avustajaksi opiskelu voi sopia sinulle, jos haluat kouluttautua nopeasti ja saada lähes varmasti töitä. Käytännössä hoiva-avustajaksi voi valmistua alle vuodessa suorittamalla kaksi tutkinnon osaa lähihoitajan koulutuksesta. Tämä pätevöittää hoitoalan avustaviin tehtäviin kuten asiakkaiden perustarpeista huolehtimiseen.  

Hoiva-avustajana sinulta odotetaan myös hyviä vuorovaikutustaitoja, valmiutta tehdä vuorotyötä sekä hyvää fyysistä ja psyykkistä terveyttä.

Millaista hoiva-avustajaksi opiskelu on?

Hoiva-avustajaksi opiskelevat harjoittelevat runsaasti käytännön työtehtäviä. Opettajalta saa tukea sekä teorian että käytännön oppimiseen. Oppilaitokset tarjoavat opiskelijoille myös muuta tukea oppimisen haasteiden taklaamisessa ja opintojen suorittamisessa.  

Avustajaksi voi opiskella joko oppisopimuksella, monimuotokoulutuksessa tai työvaltaisesti. Työvaltaisessa opiskelussa haetaan ensin opiskelupaikka koulusta, minkä jälkeen työssäoppimisen paikka etsitään yhdessä. Mikäli hakija haluaa opiskella oppisopimuksella, hänen on ensin etsittävä oppisopimuspaikka ja vasta sen jälkeen voi hakea koulutukseen.  

Täydennä osaamista ja opiskele hoiva-avustajaksi

Kun olet suorittanut hoiva-avustajan osatutkinnon, voit helposti jatkaa koko lähihoitajan perustutkinnon opiskeluun. Lähihoitajaksi opiskelu syventää osaamista ja voit siirtyä avustavista tehtävistä hoidollisempiin.

Tutustu lähihoitajan koulutukseen täällä >>

Katso videolta, miten hoiva-avustajaksi opiskellaan ja mitä työtehtäviä hoiva-avustaja tekee:

Hoiva-avustajien koulutusta Päijät-Hämeessä

Koulutamme Päijät-Hämeessä hoiva-avustajia tiiviissä yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen ja työelämän kanssa.

Positiivisuutta ja vetovoimaa hoiva-alalle verkkokoulutuksena

Koulutamme yhteistyössä Taitotalon kanssa hoiva-avustajia. Suomen Diakoniaopiston koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena. Tarjoamme opiskelijoille myös kielen ja opiskeluvalmiuksien oppimiseen tukea.

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö. 

Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset

Sosiaali- ja terveysalan opintoihin liittyy muutamia lakisääteisiä asioita, joista ei jousteta. Lue enemmän terveydentilavaatimuksista täältä >

Hae opiskelemaan