Siirry sisältöön

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

lähiesimiestyön ammattitutkinto kuvituskuva suomen diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopistossa voit opiskella lähiesimiestyön ammattitutkinnon oppisopimuksella. Koulutus kestää noin 1-1,5 vuotta.

Helsinki, Lahti, Oulu, verkkokampus.

Opiskeluaika
1-1,5 vuotta.

Oppisopimus-
koulutus.

Kuka voi opiskella lähiesimiestyön ammattitutkinnon?

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehenä tai vetäjänä toimiville. Tutkinnon suorittanut ymmärtää ja hallitsee esihenkilötyön prosessit ja niiden edellyttämät toimintatavat.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon opiskelu

Meillä voit opiskella lähiesimiestyön ammattitutkinnon oppisopimuksella, omassa työssäsi. Suurin osa oppimisesta tapahtuu työpaikallasi, mutta opintoihin kuuluu myös 10–12 opetuspäivää sekä sovittuja tehtäviä. Tehtävät sidotaan oman työsi tai organisaatiosi kehittämiseen. Keskiössä on työpaikalla tapahtuva oppiminen, koulutuksessa saatujen menetelmien jalkauttaminen ja syventäminen esihenkilötyössä.

Opetuspäivät järjestetään jollakin kampuksistamme: Helsingissä, Lahdessa, Oulussa tai verkkokampuksella. Verkkokampuksella koulutus voidaan toteuttaa joidenkin valinnaisten tutkinnon osien osalta täysin etänä, jolloin voit osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Lähiesimiestyön Ammattitutkinto voidaan myös toteuttaa “hautomomallilla”, jolloin sinulle luodaan työyhteisössä rooli, jossa pääset harjoittelemaan ja näyttämään osaamistasi esihenkilötyön kaltaisessa tehtävässä. Näin sinua voidaan tukea vahvasti työpaikkaohjauksen ja mentoroinnin avulla sekä opetuspäivien teoriaopinnoilla.

Yhteistyössä johtavien esihenkilötyön kouluttajien kanssa

Suomen Diakoniaopiston lähiesimiestyön ammattitutkinnossa käytämme monipuolisia pedagogisia menetelmiä, joiden avulla saat osaamista tämän päivän vaativaan esihenkilötyöhön sekä niihin haasteisiin, joita voi tulla vastaan tulevaisuudessa. Opetuspäivinä kouluttajamme mahdollistavat uusien ajattelutapojen syntymisen ja ymmärryksen laajenemisen omassa työssä. Teemme yhteistyötä maamme johtavien esihenkilötyön kouluttajien kanssa, jotka ovat myös mukana toteuttamassa koulutusosioita.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnossa painottuvat positiivinen ja valmentava johtaminen sekä muutoksen johtaminen. Koulutus suunnitellaan yhdessä työelämän kanssa niin, että se vastaa yrityksen strategisia tavoitteita ja toiminnan painopisteitä.  

Opintopolussa voit tutustua tarkemmin tutkinnon perusteisiin. Valinnaiseksi tutkinnon osaksi tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 40 osaamispisteen laajuisesti.

Lisätietoja

Asiakkuusvastaava, vastuukouluttaja Antti Parviainen

puh. 050 599 7490

antti.parviainen@sdo.fi