Siirry sisältöön

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

lähiesimiestyön ammattitutkinto kuvituskuva suomen diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopistossa voit opiskella lähiesimiestyön ammattitutkinnon oppisopimuksella. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta.

Helsinki, Lahti, Oulu, verkkokampus.

Opiskeluaika
1-1,5 vuotta.

Oppisopimus-
koulutus.

Kuka voi opiskella lähiesimiestyön ammattitutkinnon?

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on tarkoitettu työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesihenkilönä tai vetäjänä toimiville.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon opiskelu

Suomen Diakoniaopistossa suunnittelemme ja toteutamme lähiesimiesammattitutkinnon koulutukset yhteistyössä työelämän kanssa. Siksi koulutuksissa voi olla erilaisia painotuksia.

Suomen Diakoniaopistossa käytämme monipuolisia pedagogisia menetelmiä, joiden avulla sinä saat osaamista tämän päivän esihenkilötyön haasteisiin, joita tulevaisuudessa voi tulla vastaan. Erilaiset viitekehykset mahdollistavat uusien ajattelutapojen ja ymmärryksen laajenemisen juuri omaan työhösi. Parhaimmillaan saat kasvatettua omaa ja työyhteisösi hyvinvointia syventämällä osaamistasi, verkostoitumalla ja kuulemalla myös muiden ammattilaisten kokemuksia. 

Pääset syventämään monipuolisesti tietoperustaasi lähiesihenkilö työstä ja valitsemistasi syventävistä osa-alueista.

Voit tutustua tutkinnon osiin ja tutkinnon muodostumiseen Opintopolussa. Pääset valitsemaan valinnaisista tutkinnon osista itseäsi ja työyhteisöäsi hyödyttävän kokonaisuuden. Laadit opiskeluaikana käytännöllisen kehittämistehtävän, joka lisää työyhteisösi ammatillisuutta ja osaamista.

SDO:n ja Tiimiakatemia Globalin yhteistoteutuksessa tiimioppiminen ja tiimien valmentaminen sekä kehittäminen ovat tutkinnon suorittamisen keskiössä. Koulutuksen aikana kehität omaa valmennusosaamistasi sekä vahvistat tiimityöskentelyä omassa työyhteisössäsi. Samalla rakennat ymmärrystä uusista tiimien ja yhdessä oppimisen toimintamalleista, jotka ovat sovellettavissa moniin eri toimintaympäristöihin.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto opiskellaan oppisopimuskoulutuksessa. Se tarkoittaa, että olet pääasiassa työpaikalla oppimassa. Keskiössä on työpaikalla tapahtuva oppiminen, koulutuksessa saatujen menetelmien jalkauttaminen ja syventäminen asiakastyössä ja työyhteisön osaamisessa. 

Oppisopimuksen edellytys on, että sinulla on vähintään 25 viikkotyötuntia ja työtehtäväsi soveltuvat tutkinnon tavoitteisiin. Mikäli olet kiinnostunut oppisopimusopiskelusta, keskustele oppisopimuksesta työnantajasi kanssa ennen koulutukseen hakeutumista.

Työelämässä tutkinnon jälkeen

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaneella on osaamista suunnitella ja ohjata työryhmän työskentelyä sekä perehdyttää työntekijöitä tai opiskelijoita työpaikkaan ja tehtäviin. Tutkinnon suorittaneilla on hyvät viestinnälliset valmiudet ja hän osaa kehittää työryhmänsä toimintaa. Hänellä on perustiedot esimiestyöstä. Valinnaisesta tutkinnon osasta riippuen tutkinnon suorittajalla on erityistä osaamista asiakkuuksien vahvistamiseksi, toiminnan kannattavuuden parantamiseksi tai henkilöstötyön kehittämiseksi omassa työryhmässä. Tutkinnon suorittanut on voinut hankkia valmiuksia myös jonkin lähiesimiestyöhönsä liittyvän kehittämishankkeen suunnittelussa.

Kun valmistut lähiesimiestyön ammattitutkinnosta, voit toimia oman alasi asiantuntijana ja kehittämistehtävissä yksiköissä. Sinulla on hyvät valmiudet toimia erilaisissa vastuutehtävissä työyhteisössäsi.  

Opintopolussa voit tutustua tarkemmin tutkinnon perusteisiin.

Lisätietoja / Ota yhteyttä!

Asiakkuusvastaava, vastuukouluttaja Antti Parviainen

puh. 050 599 7490 antti.parviainen@sdo.fi