Siirry sisältöön

Työvoima-koulutus

kuvituskuva suomen diakoniaopisto kaksi henkilöä lähihoitajan takissa

Työvoimakoulutuksen tavoitteena on usein suorittaa tutkinnon osia perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. Koulutus voi sisältää myös oppimisvalmiuksia tukevia opintoja tai yhteisiä tutkinnon osia, kuten suomen kieltä, digi- ja työelämätaitoja ja matematiikkaa. Työvoimakoulutus voi olla myös valmentavaa ja alalle orientoivaa koulutusta.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Osa ryhmistä voi olla suunnattu erityisesti suomea toisena kielenä puhuville henkilöille.

Työvoimakoulutuksessa voit opiskella työttömyysetuudella, jos sen ehdot muutoin täyttyvät.

TE-palveluiden internetsivujen koulutusvahtipalvelun avulla voit tilata tiedot haussa olevista työvoimakoulutuksistamme sähköpostiisi. Koulutuksiin hakeudutaan te-palveluiden verkkosivujen kautta. Hakemuksen tehnyt sitoutuu osallistumaan valintaprosessiin ja ottamaan paikan vastaan koulutuksessa, jos tulee valituksi. Valittujen opiskelijoiden tulee suorittaa opinnot keskeytyksettä. Alla on yleistä tietoa SDO:lla järjestettävästä työvoimakoulutuksesta ja alustavaa tietoa alkavista koulutuksista.

Tarkista tällä hetkellä haussa olevat työvoimakouluksemme!

SOSIAALI- JA TERVEYSALA

Hoiva-avustaja

Hoiva-avustajana pääset auttamaan ihmisiä arjen asioissa: ruokailu, peseytyminen, ulkoilu, kodin hoitaminen. Työpaikkasi voi olla esimerkiksi hoivakodissa, asumisyksikössä, kotityöpalvelussa. Opiskelet osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta: Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp) ja Ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osp). Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus työllistyä hoiva-avustajan tehtäviin. Voit myös jatkaa opintoja Suomen Diakoniaopistossa: voit hakeutua suorittamaan sosiaali- ja terveysalan koko perustutkinto omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksessa ja saada lähihoitajan pätevyyden.

Vuodelle 2024 ei ole suunnitteilla ko.toteutusta.

Lisätietoa lähihoitajatutkinnosta ja sen rakenteesta ›

Lähihoitajan pakolliset ammatilliset opinnot

Tässä koulutuksessa opiskelet osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta: Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp) ja 
Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen (30 osp). Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa opintoja Suomen Diakoniaopistossa: voit hakeutua suorittamaan sosiaali- ja terveysalan koko perustutkinto omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksessa ja saada lähihoitajan pätevyyden. Voit myös työllistyä alalle suoraan tämän koulutuksen jälkeen avustaviin tehtäviin sote-alalle, esimerkiksi hoiva-avustajaksi. Vuodelle 2024 ei ole suunnitteilla ko.toteutusta.

Lisätietoa lähihoitajatutkinnosta ja sen rakenteesta ›

Lähihoitaja (koko tutkinto)

Voit opiskella koko sosiaali- ja terveysalan tutkinnon työvoimakoulutuksena. Tässä työvoimakoulutuksessa voit valita yhden seuraavista osaamisaloista: Ikääntyvien hoidon ja kuntoutuksen osaamisala tai Vammaistyön osaamisala. Seuraavasta aloituksesta tiedotetaan keväällä 2024, aloitus aikaisintaan syksyllä 2024.

Lisätietoa lähihoitajatutkinnosta ja sen rakenteesta ›

KASVATUS- JA OHJAUSALA

Varhaiskasvatuksen avustaja

Varhaiskasvatuksen avustajan koulutuksessa suoritetaan tutkinnon osia kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalasta: Ammatillinen kohtaaminen (15 osaamispistettä) ja Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen (40 osaamispistettä). Koulutuksen jälkeen voit työllistyä päiväkodin avustaviin tehtäviin tai lastenhoitajan sijaisuuksiin. Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa koko kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto ja saada lastenohjaajan pätevyys.

Seuraava koulutus alkaa 09/2024, kesto 13 kk. Koulutukseen voi hakea touko-elokuussa 2024. Ryhmä on suunnattu suomea toisena kielenä puhuville. Kielitaitovaatimus on A2.2.

RAVINTOLA- JA CATERINGALA

Lounaskokki

Tässä koulutuksessa voit opiskella tutkinnon osia ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta: Ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä) ja Lounasruokien valmistus (40 osaamispistettä).  Lisäksi henkilökohtaisen suunnitelman mukaan valitaan yksi 10 osaamispisteen tutkinnonosa: Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot tai Kahvilapalvelut tai Katu- ja pikaruokapalvelut.

Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin. Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ruoanlaitosta ja ruokakulttuurista kiinnostuneille. Koulutuksen jälkeen sinulla on myös mahdollisuus hakeutua suorittamaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto.

Seuraava aloitus on 11.11.2024.

Lisätietoja lounaskokin koulutuksesta >

Kahvilatyöntekijä / pikaruokatyöntekijä

Koulutuksessa opiskellaan ruoanvalmistuksen perusteita, asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä ja hygieniaosaamista. Koulutuksessa suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon pakollinen tutkinnonosa “Ravitsemispalveluissa toimiminen”. Toisen tutkinnonosan valitset oman kiinnostuksesi mukaan: Kahvilapalvelut tai Katu- ja pikaruokapalvelut.  Koulutuksen jälkeen sinulla on myös mahdollisuus hakeutua suorittamaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto.

Seuraava aloitus on 2.9.2024, kielitaitovaatimus on A2.2.  Koulutuksen kesto on 6 kk. 

Lisätietoja kahvila- tai pikaruokatyöntekijän koulutuksesta >

PUHTAUS- JA KIINTEISTÖPALVELUALA

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutus (toimitilahuoltaja, ammattitutkinnon osia)

Tässä koulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan ammattitaitoisesti puhtauspalveluja esimerkiksi oppilaitoksissa, ikäihmisten palvelutaloissa, uimahalleissa, hotelleissa sekä asuin- ja toimistotiloissa. Koulutuksen aikana suoritetaan seuraavat tutkinnon osat Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan toimitilahuoltaja ammattitutkinnosta:   Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osaamispistettä) ja Ylläpitosiivouspalvelu (45 osaamispistettä). Lisäksi voit suorittaa muita tutkinnonosia riippuen lähtötasostasi ja osaamisestasi. Työvoimakoulutuksen jälkeen voit hakea opiskelemaan koko toimitilahuoltajan ammattitutkintoa tai esimerkiksi laitoshuoltajaksi.

Seuraava aloitus 30.9.2024, kielitaitovaatimus on A2.1. Koulutuksen kesto on 13 kuukautta.

Palvelutyöntekijä päivä- tai hoivakotiin (tutkinnon osia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta / ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta)

Tässä koulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan ammattitaitoisesti puhtaus- ja ruokapalvelun tehtäviä erityisesti ikäihmisten palvelutaloissa, päiväkodeissa, sosiaali- ja terveydenhuollon laitoksissa ja kouluissa. Työssä tarvitset itsenäistä työotetta, huolellisuutta ja vastuullisuutta. Puhtausalalla pääset työskentelemään erilaisissa asiakaskohteissa.

Koulutuksen aikana suoritetaan seuraavat tutkinnon osat Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan toimitilahuoltaja ammattitutkinnosta: Ylläpitosiivouspalvelu (45 osaamispistettä), Laitoshuoltopalvelut (30 osaamispistettä) tai Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot (10 osaamispistettä) ravintola- ja cateringalan ammatillisesta perustutkinnosta.

Seuraava aloitus 1.8.2024, kielitaitovaatimus A2.1.  Koulutuksen kesto on 13 kk.

TUVA

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA

Työvoimakoulutuksena järjestettävä TUVA on tarkoitettu suomea toisena kielenä puhuville. Koulutuksen kielitaitovaatimus on A1.3. Koulutuksessa voit opiskella suomen kieltä ja vahvistaa opiskeluvalmiuksia. Lisäksi voit tutustua erilaisiin ammatteihin.

Seuraava aloitus 08/2024.

Lisätietoa TUVA-koulutuksesta ›

MUU KOULUTUS

Lääkehoidon osaamisen perusteet -lupakoulutus, LOVe LOP

Lupakoulutuksen tavoitteena on vahvistaa ajantasaista lääkehoidon osaamista, edistää turvallisen lääkehoidon periaatteiden toteutumista käytännön työtehtävissä ja vahvistaa valmiuksia toimia sosiaali- ja terveysalalla.

Tämän kurssin avulla voit saada teoreettiset valmiudet lääkehoidon peruslupaan, PKV-lupaan ja rokotuslupaan. Testin hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen lääkehoidon osaamisesta. Kurssin jälkeen voit suorittaa lääkehoidon osaamisen näytön työpaikalla.

Tällä hetkellä ei ole tietoa seuraavasta aloituksesta.

Kiinnostuitko?

Hakupalvelumme auttaa Sinua!

Hae opiskelemaan