Siirry sisältöön

Jatko-opinnot

jatko opinnot suomen diakoniaopisto

Tiesitkö, että ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden? Voit hakea korkeakouluopintoihin mille tahansa alalle jo sen lukukauden aikana, jolloin valmistut. Tältä sivulta saat tietoa jatko-opinnoista.

Hakeminen korkeakouluopintoihin 

Korkeakouluopintoihin (amk ja yliopisto) haetaan korkea-asteen yhteishaussa, joka on keväisin ja syksyisin. Korkeakoulut saattavat järjestää lisä- tai täydennyshakuja vapaiksi jääneille paikoille myös muina aikoina. Lisäksi korkeakoulut järjestävät erillishakuja, joiden valintaperusteet vaihtelevat. Voit etsiä ajankohtaista tietoa eri hakumahdollisuuksista korkeakoulujen omien nettisivujen sekä opintopolku.fi, ammattikorkeakouluun.fi ja yliopistovalinnat.fi -sivustojen kautta.

Tarjoamme myös osana ammatillista perustutkintoa mahdollisuuden suorittaa AMK-väyläopintoja (mm. sairaanhoitaja-, sosionomi- tai yhteisöpedagogiopintoja). Kun olet valmistunut perustutkinnosta ja suorittanut tietyn väyläopintokokonaisuuden, voit hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi ammattikorkeakouluun. Lue lisää Suomen Diakoniaopiston väyläopinnoista täältä.

Suomen Diakoniaopiston opiskelijana saat ohjausta jatko-opintoihin hakeutumisessa opinto-ohjaajalta. 

 

Ohjaus jatko-opintoihin valmistumisen jälkeen

Voit saada jatko-opintoihin ohjausta oppilaitokseltasi vuoden ajan valmistumisen jälkeen. Suomen Diakoniaopistossa opinto-ohjaajat auttavat sinua kaikissa jatko-opintoihin liittyvissä kysymyksissä.


Voit varata ajan jatko-opintojen ohjaukseen suoraan ajanvarauskalenterista. HUOM! Vahvistusviesti ja Teams-linkki saattaa mennä roskapostiin, joten tarkista viestisi myös sieltä. Voit myös laittaa sähköpostia opo@sdo.fi 

Muut jatko-opintomahdollisuudet 

Voit suorittaa korkeakouluopintoja myös avoimessa ammattikorkeakoulussa tai avoimessa yliopistossa. Ajankohtaisen tiedon kaikille avoimista opinnoista löydät koulujen omilta nettisivuilta. 

Jatko-opiskelu voi olla muutakin kuin korkeakouluopintoja, esimerkiksi: 

  • ammattitutkinnot 
  • erikoisammattitutkinnot 
  • ammatilliset täydennyskoulutukset 
  • toisen osaamisalan opinnot 
  • vapaan sivistystyön opinnot (työväenopistot, kansanopistot) 
  • lukio-opinnot 

Lue lisää Suomen Diakoniaopiston ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista.