Siirry sisältöön

Kodinhuoltaja erityis­opetuksena

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Suomen Diakoniaopistossa voit opiskella kodinhuoltajaksi ammatillisessa erityisopetuksessa.

Suomen Diakoniaopistossa voit opiskella kodinhuoltajaksi ammatillisessa erityisopetuksessa. Opiskelu tapahtuu pääasiassa Alppikadun kampuksella, Helsingissä. Opiskeluaika on yksilöllinen, mutta tavallisesti opiskelu kestää kolme vuotta.

Opiskeluaika n. 3 vuotta.

Helsinki, Alppikadun kampus.

Käytännön oppimista.

Voit hakea opiskelemaan kodinhuoltajaksi helmikuussa alkavassa yhteishaussa. Välillä koulutukseen avataan myös täydennyshakuja. Uusia kodinhuoltajaopiskelijoita meillä aloittaa elokuussa ja tammikuussa. Katso avoimet haut >

Kenelle kodinhuoltajaksi opiskelu sopii?

Opinnot puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla sopivat erilaisista taustoista tuleville opiskelijoille.

Voit esimerkiksi olla

– peruskoulun viimeisellä luokalla ja hakemassa ammatillisiin opintoihin.
– opiskellut TELMA-koulutuksessa ja hakemassa ammatillisiin opintoihin.
– tehnyt puhtaanapidon tai ruokahuollon työtehtäviä ilman ammatillista koulutusta.
– keskeyttänyt aikeisemmat ammatilliset opintosi.

Tärkeintä on, että sinua kiinnostaa puhtaanapidon työtehtävät ja haluat oppia lisää. Lisäksi on tärkeää, että tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Työ vaatii sinulta myös fyysistä kestävyyttä.

Suomen Diakoniaopistossa kodinhuoltajaksi opiskellaan ammatillisena erityisopetuksena. Ammatillisen erityisopetuksen ryhmässä voit opiskella, jos:

  • sinulla on vaikeita oppimisvaikeuksia.
  • sinulla on vamma tai sairaus, jonka takia tarvitset laaja-alaista tukea.

Kodinhuoltajaksi opiskelu Suomen Diakoniaopistossa

Ammatillisessa erityisopetuksessa opintosi alkavat suunnitelmalla, joka tehdään yhdessä sinun, verkostojesi, omaopettajan sekä opiskelu- ja työvalmentajan kanssa. Suunnitelmassa mietitään, miten opintosi toteutetaan. Lisäksi suunnitelmassa huomioidaan erityisesti sinun vahvuutesi!

Meillä pääset oppimaan tekemällä!

Harjoittelet esimerkiksi puhtaanapidon ja tekstiilienhuollon työtehtäviä oppilaitoksen omassa pesulassa ja muissa oppimisympäristöissä. Opit asiakaspalvelua ja keittiössä työskentelemistä pajapäivissä, joissa opiskelijoiden oma KOHU-kahvila myy valmistamiaan tuotteita.

Suomen Diakoniaopiston Alppikadun kampus on juuri sopivan kokoinen paikka opiskella. Opettajat ja ohjaajat ovat lähellä. Kodinhuoltajaopiskelijoiden opetustilat, koneet ja laitteet ovat Alppikadun kampuksen viidennessä kerroksessa.

Opetuksessa hyödynnetään myös muita Suomen Diakoniaopiston Helsingin kampuksia. Sturenkadun kampuksella opitaan erilaisten pintamateriaalien puhdistamista. Sovinnon kampuksella harjoitellaan huomiomaan työskentelyn aikana muut tilan käyttäjät. Kampusten välillä yhdessä liikkuminen taas kehittää ajanhallintaa ja suunnistustaitoja.

Kodinhuoltajana työelämässä

Kodinhuoltajaksi opiskelevat pääsevät työelämään jo opintojen aikana. Jokaiseen ammatilliseen tutkinnonosaan liittyy 5–12 viikon mittainen työssäoppimisjakso oikeassa työpaikassa. Monen opiskelijan ensimmäinen oma työpaikka onkin aluksi ollut hänen työssäoppimispaikkansa.  

Perustutkinnosta saat hyvät valmiudet työskennellä erilaisissa puhtaanapidon, tekstiilienhuollon, ruokahuollon ja asiakkaanavustamisen tehtävissä. Kodinhuoltaja työskentelee yleensä kodeissa tai sellaisissa toimintaympäristöissä, joissa tehdään samalaisia asioita kuin kotona.

Suomen Diakoniaopistosta valmistuneet opiskelijat työllistyvät usein:

– päiväkoteihin ja hoivakoteihin
– pikaruokaa valmistaviin yrityksiin
– siivouspalveluita tuottaviin yrityksiin.

Ammatillisen erityisopetuksen opintojen loppuvaiheessa rakennat yhdessä opiskelu- ja työvalmentajasi sekä verkostosi kanssa vahvuuksiisi perustuvan jatkopolun. Ammatillisissa opinnoissa jatkopolun tärkein tavoite on löytää työpaikka.

Sinulla on mahdollisuus oppia uutta myös valmistumisen jälkeen! Ilman mukautuksia suoritetun tutkinnon suorittaminen antaa sinulle yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hae opiskelemaan