Siirry sisältöön

Nuorten työpaja

Sovinnon Nuorten työpaja on työpaja 17-29 -vuotiaille nuorille, jotka etsivät omaa polkuaan. Sovinnon työpajalla pääset tutustumaan kädentaitoihin, puu- ja pintakäsittelyalan sekä ohjausalan työtehtäviin työvaltaisesti. Työskentely tapahtuu yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti. Työpajajakso sisältää työvalmennuksen lisäksi yksilövalmennusta, jonka kautta saat tukea omien asioiden hoitamiseen ja ohjausta tavoitteidesi eteenpäin viemiseen. Työpajalla voit työskennellä 3-5 päivänä viikosta sopimuksen mukaan. Työpajapäivän pituus on viisi tuntia 10-15 välisen ajan.

Kuka työpajalle voi hakeutua?

Sovinnon Nuorten työpaja on Sinulle 17-29-vuotias, joka et tällä hetkellä ole töissä tai koulutuksessa. Haluaisit kuitenkin tekemistä päiviisi ja näin pitäisit myös päivärytmisi kunnossa.

Mitä työpajalla tehdään?

Työpajalla sinulla on mahdollisuus tehdä ja harjoitella kädentaitoihin, kiinteistö-, puu- ja pintakäsittelyalaan liittyviä työtehtäviä sekä ohjausalan avustavia tehtäviä. Työpajamme on yhteisö, jossa työnteon ja siihen liittyvän valmennuksen avulla saat kokemusta erilaisista työtehtävistä sekä yhteisön jäsenenä olemisesta ja uuden oppimisesta.

Työskentely työpajalla alkaa aina perehdytyksellä ja yksilöllisten tavoitteiden asettamisella. Työpajalla ollessasi sinulle on mahdollisuus kokeilla kaikkia pajalla tarjolla olevia tehtäviä oman motivaatiosi ja kiinnostuksesi mukaan. Työpajalla ollessasi sinua tuetaan ja autetaan omien tavoitteidesi mukaisesti työelämään, koulutukseen tai johonkin toiseen palveluun esim. löytämään yrityksestä työkokeilupaikan.

Miten työpajalle hakeudutaan?

Työpajalle voi tulla te-toimiston/kuntakokeilun myöntämällä työkokeilulla tai omaehtoisesti. Voit soittaa tai laittaa viestiä tai sähköpostia ja sopia tutustumisesta työpajalle. Tutustumiskäynnillä kuulet työpajan toiminnasta ja jo silloin voit sopia työpajajakson aloittamisesta.

Työkokeilujakson kesto työpajalla on 1-6 kuukautta. Käydä voi 3-5 päivänä viikossa. Kestosta ja päivien määrästä sovitaan yksilöllisesti sopimusta tehtäessä. Työaika työpajalla on viisi tuntia 10-15 välisen ajan.

Ajankohtaista

Pajan tilannepäivitys 5.4.2024
Työpaja on tällä hetkellä täynnä ja jonossakin on väkeä. Tutustumiskäyntejä voi silti varailla ja päästä tutustumiskäynnin kautta jonoon. Ole yhteydessä Susannaan puh 0447097726, email. susanna.hyypia@sdo.fi ja sovi tutustumisesta.

Työpajan kädentaidot ovat koko kesän avoinna. Puu- ja pintakäsittelypuoli on kesätauolla 20.6.-5.8.2024.

Tervetuloa Toukohulinoihin to 16.5.2024 kello 11-16Työpajan esittely

Työalat

ESITE: Työpajan esite

PUU- JA PINTAKÄSITTELYALAN TEHTÄVÄT

Pajalla pääset tutustumaan erilaisiin kiinteistö-, puu- ja pintakäsittelyyn liittyviin työtehtäviin. Pajalla on pieni puuntyöstätila sekä teemme yhteistyötä Vallilan siirtolapuutarhayhdistyksen kanssa. Kiinteistö-, puu- ja pintakäsittelyyn liittyvät työtehtävät sijoittuvatkin keväisin ja syksyisin Vallilan siirtolapuutahan alueelle. Kiinteistöalan tehtävistä tutuiksi tulevat ulkoalueiden hoitaminen, ulkorakennusten ja -kalusteiden korjaus- ja maalaustehtävät sekä sisätilojen maalaukset. Puusta taas valmistetaan keväisin mm. vajoja, istutuslaatikoita, pihakalusteita, linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja.

KÄDENTAIDON TEHTÄVÄT

Meillä voit kehittää kädentaitojasi, luovaa ajattelua ja kekseliäisyyttä. Kädentaitojen tehtävissä opitaan kierrätysmateriaalien uusiokäyttöä ja tuunausta sekä valmistaamaan uusia tuotteista. Kädentaidoissa pääset kokeilemaan oman kiinnostuksesi mukaan monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Taide, luovuus, eettisyys sekä ekologisuus ovat pajankeskeisiä teemoja.

KASVATUS- ja SOSIAALIALAN AVUSTAVAT TEHTÄVÄT

Kasvatus- ja sosiaalialan avustavat tehtävät painottuvat erilaisiin ohjaustilanteisiin niin pajalla kuin yhteistyökumppaneidemme luona. Pajalla pääsee suunnitellaan omien vahvuuksien mukaan ohjaustuokioita tai lyhyitä kursseja, joita voi ohjata pajalaisille sekä yhteistyökumppaneiden asiakkaille.

Kasvatus- ja sosiaalialan avustavissa tehtävissä oppii vuorovaikutustaitoja, erilaisten ihmisten kohtaamista sekä saa kokemusta ohjaustehtävistä. Aiempaa kokemusta kasvatus- ja sosiaalialalta ei vaadita. Kaikilta kasvatus- ja sosiaalialan tehtäviin tulevilta pyydetään nähtäväksi rikostaustaote, mikäli lähtee tutustumaan lasten- ja nuoren kanssa tehtävää työhön.

Seinätön työpajatoiminta

Seinättömässä työpajatoiminnassa pääset parantamaan valmiuksiasi työllistymiseen tai kouluttautumiseen. Seinättömän työpajajakson alussa on kuuden viikon mittainen valmennusjakso työpajalla. Tänä aikana työskentelet osittain kiinteistön ja kädentaidon tehtävissä tai kasvatuksen- ja sosiaalialan avustavissa tehtävissä. Lisäksi vahvistat työelämässä tarvittavia tieto-taitoja, työnhakutaitoja sekä saat työkokeilupaikan etsimiseen liittyvää ohjausta ja apua.  Seinättömän työpajan valmennus toteutetaan jokaisen nuoren yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kuuden viikon jälkeen siirryt työkokeiluun johonkin yritykseen, yhdistykseen tai kaupungin yksikköön. Työtä tekemällä saat kokemusta työelämästä, joka edesauttaa sinua työllistymisessä tai kouluttautumiseen liittyvässä suunnittelussa. Koko seinättömän työpajan ajan sinulla on tukenasi yksilövalmentaja/työpajatoiminnan koordinaattori.

Toiminnan tuloksia

Kuvia ja asiakkaiden kokemuksia

Nuoren ajatuksia Sovinnon nuorten työpajan arjesta

”Olen saanut normaalista päivärytmistä kiinni, päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ja saanut mukavia kokemuksia ja ennen kaikkea työpajatoiminta/työkokeilu on muovannut käsitystäni TE-toimiston tarjoamista kursseista ja pajoista positiivisempaan suuntaan.”

”Olen päässyt arkielämään paremmin kiinni, unirytmin hallitseminen, oppinut uusia asioita, työkokemus sekä sosialisoituminen.”

”Olen alkanut herätä aiemmin eikä herääminen ole enää niin vaikeaa. Olen saanut kokeilla erilaisia asioita ja töitä, ja tekemiseen on kannustettu kaikin tavoin.”

”Olen vihdoin saanut päätettyä miksi opiskelen. Olen miettinyt asiaa useita vuosia. Tämän jakson avulla näin ja koin mitä tämä ala suurinpiirtein on ja tähän päädyin. Kiitos.”

Yhteystiedot

Työpajalle hakeutuminen (tutustumiskäynnit ja työkokeilusta sopiminen)
Susanna: p. 044 709 7726, e: susanna.hyypia@sdo.fi

Ohjaajat
Hanna: p. 044 709 7707 e: hanna.udd@sdo.fi
Karim: p. 044 709 7708, e: abdelkrim.belghiti@sdo.fi

Asiakas- ja tilaustyöt sähköpostitse
Karim: abdelkrim.belghiti@sdo.fi

Posti- ja käyntiosoite:

Mäkelänkatu 56 B, 00510 Helsinki

Esite: Työpajan esite

Voit seurata meitä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Asiakas- ja tilaustyöt

Teemme myös asiakas- ja tilaustöitä. Ota rohkeasti yhteyttä!