Siirry sisältöön

Kokki

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

sdo ravintola ja catering palvelut ja kokiksi opiskelu kuvituskuva kaksi nuorta tulevaa kokkia

Suomen Diakoniaopistossa voit opiskella kokiksi Helsingissä, Sturenkadun kampuksella. Kokiksi valmistut ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta. Perustutkinnon opiskelu kestää 2–3 vuotta.

Helsinki, Sturenkatu.

Opiskeluaika 2-3 vuotta.

Haku NYT!

Voit hakea opiskelemaan

  • Jatkuvassa haussa
  • Oppisopimuksella
  • Työvoimakoulutuksessa

Uusia kokkiopiskelijoita meillä aloittaa viiden viikoin välein. Avoimet haut löydät koulutushausta ›

Kenelle ravintola- ja cateringalan opiskelu sopii?

Kun haet opiskelemaan, sinulla voi olla jo kokemusta keittiötyöstä tai voit olla aloittamassa uutta uraa.

Kokiksi opiskelu sopii sinulle, jos:

• Olet kiinnostunut ruoasta ja ruoanvalmistamisesta
• Haluat oppia käyttämään erilaisia raaka-aineita ja työskentelemään turvallisesti
• Pystyt työskentelemään kiireessä
• Sinulla on hyvä kunto
• Tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa

Millaista kokiksi opiskelu on?

Opiskelusi alkavat yhdessä opettajan kanssa tehtävällä suunnitelmalla opinnoistasi. Jos sinulla on työkokemusta tai aikaisemmin suoritettuja opintoja, se lyhentää sinun opiskeluaikasi pituutta.

Opiskeluaikana opit ruoka- ja ravintolapalveluissa tarvittavan ammattitaidon:

• Käsittelemään monipuolisesti raaka-aineita
• Käyttämään ruoanvalmistamiseen tarvittavia työvälineitä, koneita ja laitteita
• Toimimaan turvallisesti ja vastuullisesti
• Valmistamaan ruokaa
• Tuntemaan erityisruokavalioita ja ravitsemussuosituksia
• Suunnittelemaan omaa työtäsi
• Työskentelemään ruoka- ja ravintopalvelualan yrityksissä

Opinnot sisältävät paljon tekemällä oppimista. Opintojen alussa harjoittelet taitoja Sturenkadun kampuksen upeissa opetuskeittiöissä. Asiakaspalvelua ja myyntiä opetelet kampuksen kahvilassa. Opiskelijoille tarjottavan lounaan valmistamiseen osallistut lounasruokien valmistamisen tutkinnonosassa. Annoskeittiössä pääset toteuttamaan yhdessä opiskelutovereidesi kanssa suunnittelemanne ravintolapäivän.

Jokaiseen ammatilliseen tutkinnonosaan liittyy 5–12 viikon pituinen työssäoppimisjakso oikeassa ravintola- tai ruokapalvelujatuottavassa yrityksessä. Suomen Diakoniaopistossa on hyvät mahdollisuudet päästä kansainväliseen vaihtoon tai työharjoitteluun!

Lisäksi opiskelet yhteisiä aineita kuten kieliä, matematiikkaa ja kansalaistaitoja. Ne vahvistavat sinun ammatillista osaamistasi ja antavat valmiuden jatko-opintoihin. Osana ravintola- ja cateringalan opintoja voit tarvittaessa vahvistaa ammatillisen suomen kielen osaamistasi.

Missä voit kokkina työskennellä?

Opintojesi aikana pääset tutustumaan erilasiin ravintola- ja ruokapalveluja tuottaviin yrityksiin ja löydät itsellesi parhaiten sopivan työympäristön. Kokit tekevät monenlaisia ruokaan liittyviä työtehtäviä.

Suomen Diakoniaopistosta valmistuneet opiskelijat työllistyvät pääasiassa:

• Päivä- ja hoivakotien palvelukeittiöihin
• Pikaruokaa valmistaviin yrityksiin
• Kahviloihin
• Lounasravintoloihin
• Tilaus- ja juhlaruokaa valmistaviin yrityksiin
• Annosruokia tarjoileviin ravintoloihin
• Valmistus- ja suurkeittiöihin

Työ ravintola-alalla on jatkuvassa muutoksessa muuttuvien trendien, kulutustottumusten ja lainsäädännön takia. Olemme viime aikoina ratkoneet Sturenkadun kampuksen lounaskeittiössä yhdessä kokkiopiskelijoiden kanssa syötäväksi kelpaavan ruoan kierrättämiseen liittyviä ja raaka-aineiden hintoihin liittyviä kysymyksiä. Haluatko olla kansamme miettimässä ratkaisuja seuraaviin muutoksiin? Sinulla on mahdollisuus oppia uutta myös valmistumisen jälkeen!

Tutkinnon suorittaminen antaa sinulle yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tutustu opiskelijoiden kokemuksiin:

opiskelija Omar työssä oppimispaikkansa ravintola Geraniumin tiloissa

Omar lähti työssä oppimaan huippuravintola Geraniumiin Tanskaan.

Hae opiskelemaan!