Siirry sisältöön

Vaihto-opiskelu

Suomen Diakoniaopistossa on monia mahdollisuuksia vaihto-opiskeluun tai työharjoitteluun ulkomailla.

Haluatko parhaat opit ammattiisi myös ulkomailta? Suomen Diakoniaopistossa osan opinnoista tai työharjoittelun voi suorittaa kiinnostavissa kohteissa. Tältä sivulta saat tietoa siitä, miten vaihto-opiskelu ammattiopinnoissa onnistuu.

Vaihto-opiskelu syventää monia taitoja

Suomen Diakoniaopistossa on monia mahdollisuuksia vaihto-opiskeluun tai työharjoitteluun ulkomailla.

Voit esimerkiksi…

  • suorittaa osan ammatillisista opinnoistasi ulkomailla.
  • valita Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen -kurssin, johon kuuluu ammattitaitoa syventävä ulkomaan jakso.
  • lähteä ulkomaiseen työpaikkaan harjoitteluun 2-8 viikoksi.

Ammatillisen osaamisen lisäksi vaihtojaksot parantavat kielitaitoasi, ongelmanratkaisukykyä ja taitoa toimia eri kulttuureissa. Lisäksi saat upeita kokemuksia ja voit löytää uusia rakkaita ystäviä!

Vaihto-opiskelu ja rahoitus

Vaihto-opiskelun rahoitus haetaan aina Suomen Diakoniaopiston kautta. Yksittäiset opiskelijat eivät voi hakea rahoitusta suoraan Erasmus-ohjelmasta.

Suomen Diakoniaopisto on mukana useissa opetusministeriön ja Erasmus+ -verkoston tukemissa hankkeissa. Niiden ansiosta opiskelijat voivat saada apurahaa vaihto-opiskeluun ja liikkuvuusjaksoille Eurooppaan tai kaukokohteisiin. Apuraha kattaa yleensä matka- ja majoituskulut.

EU-maista verkostoomme kuuluvat esimerkiksi Malta, Viro, Latvia, Saksa, Tanska, Ruotsi, Hollanti, Ranska, Portugali, Espanja, Italia, Pohjois-Irlanti ja Englanti.

Kaukokohteista apurahaa voi saada Intian, Kiinan, Thaimaan, Tansanian, Ugandan, Namibian ja Nepalin vaihtojaksolle. Suomen Diakoniaopistolla on aikaisempia yhteistyökumppaneita näissä maissa, mutta tällä hetkellä ei ole voimassa olevia kehityshankkeita, vaan mahdolliset opiskelijoiden vaihtojaksot rahoitetaan Erasmus+ rahoituksella (max 1-2- opiskelijaa/ lukukausi).

Tässähän alkaa jo vaihtokuume iskeä! Jos kohteen suhteen on valinnanvaikeutta, katso alta, mihin muut ovat menneet.

Kansainväliseen vaihtoon lähteneiden kohteet Suomen Diakoniaopistossa

Kansainvälisyys kotimaassa

Jos maailmalle lähtö ei houkuttele, kansainvälisiä suhteita voi solmia myös kotimaassa.

Suomen Diakoniaopistossa vierailee vastavuoroisesti opiskelijoita ja henkilökuntaa verkostoista eri puolilta maailmaa. Meidän opiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua vierailujen järjestämiseen ja hankkia samalla uusia tuttavuuksia.

Lisäksi Suomen Diakoniaopisto järjestää monipuolisesti online-oppitunteja ulkomaisten opiskelijaryhmien kanssa. Voit matkata Kiinan muurille omalta kotisohvalta tai saada oppitunnin perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä – ja vaikka mitä muuta kiinnostavaa!

Lisätietoja:

Heli Ramula
heli.ramula@sdo.fi