Siirry sisältöön

Tietoa Suomen Diakonia­opistosta

Suomen Diakoniaopisto on työelämän omistama ammatillinen oppilaitos, jossa jokainen opiskelija saa olla oppimisensa pääosassa. Meillä on vahva arvopohja, jonka kivijalkana ovat ihmisarvon kunnioittaminen, rohkeus ja kohtaaminen.

Suomen Diakoniaopiston rehtorina toimii Juha-Petri Niiranen, joka toimii myös Suomen Diakoniaopisto (SDO) Oy:n toimitusjohtajana. Osakeyhtiön omistavat ihmisarvotyön uranuurtajat Helsingin DiakonissalaitosLahden Diakonialaitos ja Oulun Diakonissalaitos sekä SKY-Opiston säätiö. Kaikista säätiöistä on edustaja tai edustajia Suomen Diakoniaopiston hallituksessa. Teemme runsaasti yhteistyötä työelämän eri toimijoiden kanssa.

Suomen Diakoniaopistolla on tärkeä rooli ammatillisessa koulutuksessa. Koulutamme palvelu- ja hyvinvointialojen osaajia erityisesti työvoimapulasta kärsiville aloille.

Tarjoamme myös valmentavaa koulutusta erilaisissa elämäntilanteissa oleville oppijoille. Oma polku voi löytyä esimerkiksi aikuisten perusopetuksen, valmennusten tai Sovinnon toimintakeskuksen kautta. Meille mahtuu monia tarinoita ja monia onnistumisia. Niihin voi tutustua esimerkiksi täältä (linkki uutisiin/opiskelijatarinoihin)

Suomen Diakoniaopisto opiskelupaikkana

Meillä opiskelee vuosittain noin 4000 opiskelijaa eri kampuksilla ja oppisopimuspaikoissa.

4000 opiskelijaa.

3 paikkakuntaa.

Opiskele myös verkossa!

Suurin osa opiskelijoista opiskelee ammatillista perustutkintoa. Jokaisella kampuksellamme voi opiskella lastenohjaajaksi, nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi tai lähihoitajaksi. Lisäksi Helsingissä voi opiskella kokiksi, kosmetologiksi, kosmetiikkaneuvojaksi tai kodinhuoltajaksi erityisopetuksena.

Jokaisella kampuksella voi opiskella TUVA-koulutuksessa. Helsingissä on myös TELMA-koulutusta ja aikuisten perusopetusta.

Työelämässä oleville ammattilaisille tarjoamme monenlaista koulutusta, esimerkiksi täydennyskoulutuksiaammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Kaikki haussa olevat koulutuksemme löytyvät täältä ›

Suomen Diakoniaopisto työpaikkana

Suurin osa henkilöstöstämme on opetuksen ja ohjauksen ammattilaisia. Yhteensä meitä on noin 260. Haluamme erottua työyhteisönä, jossa on aitoja, välittäviä kohtaamisia. Meille arvot eivät ole sanahelinää. Ne ovat tekoja ja siksi meillä on hyvä tehdä töitä. Tutustu työhyvinvointikyselyidemme tuloksiin.

Arvomme

Ihmisarvo

Rohkeus

Kohtaaminen

Visiomme

Kohdaten ja kehittäen rohkeasti ainutlaatuiseksi oppimisyhteisöksi.

Missiomme

Olemme arvoyhteisö joka kantaa yhteiskunnallista vastuuta kouluttamalla laadukkaasti rohkeita osaajia.

Tuemme ihmisarvon toteutumista ja oppimisyhteisömme hyvinvointia yhdessä kumppaneidemme kanssa.