Siirry sisältöön

Kosmetologi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

suomen diakoniaopisto kosmetologiksi Helsingissä Alppikadulla. Opiskeluaika on noin 2-3 vuotta.

Suomen Diakoniaopistoon kuuluvassa SKY-Opistossa voit opiskella kosmetologiksi Helsingissä, Alppikadulla. Opiskeluaika on noin 2-3 vuotta.

Helsinki, Alppikatu.

Opiskeluaika 2–3 vuotta.

Tutkinnon laajuus 180 osaamispistettä.

Kenelle kauneudenhoitoalan koulutus sopii?

Alan opiskelu voi sopia sinulle, jos

– olet kiinnostunut ihmisten hyvinvoinnista
– nautit kauneudesta
– pidät ihmisten kanssa työskentelystä
– tykkäät myyntityöstä.

Kosmetologin työssä saat tuottaa ihmisille hyvää oloa ja iloa. Monet kosmetologit työskentelevät yrittäjinä, joten on plussaa, jos yrittäjyys kiinnostaa sinua.

Kosmetologiksi opiskelu Suomen Diakoniaopistossa

Suomen Diakoniaopistossa pääset opiskelemaan kosmetologiksi Alppikadun kampuksen 6. kerroksessa, josta on upeat näkymät Linnanmäelle ja Hakaniemeen. Tunnelmallisissa, muutama vuosi sitten remontoiduissa tiloissa sijaitsee myös opetushoitola SKYOKauneus. SKYOKauneudessa pääset opintojen alusta saakka harjoittelemaan oikeiden asiakkaiden kanssa.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa on yleensä neljä eri osaamisalaa. Meillä Suomen Diakoniaopistossa voit opiskella niistä kahta:

  • Ihon hoidon osaamisala, kosmetologi
  • Hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja

Kosmetologiksi valmistut ihon hoidon osaamisalalta. Tutkinto sisältää myös yhteisiä tutkinnon osia. Voit tutustua tutkinnon perusteisiin Opintopolussa.

Kosmetologin työ

Kosmetologina hoidat asiakkaan tervettä ihoa. Ehostat, opastat ja neuvot asiakkaitasi ihon itsehoidossa ja ehostuksessa. Myyt kosmeettisia hoitoja ja tuotteita, joilla saadaan aikaan ja ylläpidetään asiakkaan hyvää oloa, ihon terveyttä ja kauneutta. Suunnittelet ja toteutat hoitoja asiakkaan yksilöllisten lähtökohtien ja tarpeiden mukaisesti.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneena olet ammattitaitoinen asiakaspalvelija ja osaat valita asiakkaallesi parhaat palvelut ja tuotteet sekä ohjata niiden käytössä.

Voit työskennellä joko yrittäjänä tai toisen palveluksessa.

Hoitotyötä tekevä kosmetologi voi työskennellä esimerkiksi

– kauneushoitoloissa
– kylpylöissä
– hotelleissa
– palvelutaloissa
– lääkäriasemilla
– tai monipuolisia hyvinvointipalveluita tarjoavissa yrityksissä.

Hae opiskelemaan