Siirry sisältöön

Oppisopimus

oppisopimus opiskelu suomen diakoniaopistossa kuvituskuva

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelet työtä tehden. Sinulla on siis samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muillakin työsuhteessa olevilla. Saat palkkaa alan työehtosopimuksen mukaisesti.

Yhdistä työ ja opiskelu!

Monia paikkakuntia.

Jatkuva haku!

Oppisopimuskoulutuksen alaikäraja on 15 vuotta.

Kenelle oppisopimuskoulutus sopii?

Oppisopimuskoulutus sopii esimerkiksi silloin, kun sinulla ei ole ammatillista perustutkintoa, haluat päivittää ammattitaitoasi tai sinulta puuttuu muodollinen pätevyys. Suomen Diakoniaopistossa voit opiskella oppisopimuksella kaikkiin ammatillisiin tutkintoihimme: esimerkiksi lähihoitajaksi, lastenohjaajaksi, hoiva-avustajaksi tai nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi.

Oppisopimuskoulutuksessa suurin osa osaamisesta hankitaan työpaikalla. Siksi koulutus edellyttää työsuhdetta. Osaamista täydennetään oppilaitosympäristössä. Voit lukea täältä tarkempia tietoja siitä, kenelle oppisopimus sopii, millaiset ehdot koulutukselle on sekä miten pääset oppisopimusopiskelijaksi.

Oppisopimus Helsingissä, Lahdessa tai Oulussa

Suomen Diakoniaopistossa oppisopimuskoulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen voi hakeutua Helsingissä, Lahdessa tai Oulussa, mutta sinun ei ole pakko olla paikkakuntalainen. Riittää, että pääset kampukselle silloin, kun sinulla on lähiopetusta.

Koska voit aloittaa?

Voit hakea oppisopimuskoulutukseen heti, kun olet löytänyt oppisopimuspaikan. Ilmoittaudu koulutukseen nettisivujemme kautta. Pyydämme sinut tapaamiseen, jossa keskustellaan aikaisemmasta osaamisesta, suunnitellaan opintoja ja arvioidaan tarvittava opiskeluaika.

Oppisopimuksen kesto arvioidaan yksilöllisesti. Aikaisemmin hankittu osaaminen lyhentää opiskeluaikaa. Tavallisin tutkinnon suorittamisaika on noin kaksi vuotta.

Oppisopimuskoulutuksen työpaikka ja palkka

Oppisopimusopiskelija hankkii itse itseään kiinnostavan työpaikan tai sopii oppisopimuksesta nykyisen työnantajansa kanssa. Työpaikan tulee soveltua opiskeltavaan tutkintoon. Esimerkiksi työ- tai asiakastoimintaa tulee olla tarpeeksi.

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa sovitaan osaamisen hankkimisesta työssä. Oppisopimuskoulutuksessa saat työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oppisopimuksella voit opiskella koko tutkinnon tai sen osia

Oppisopimuksessa tarvitset työpaikan, jossa voit oppia tutkintovaatimusten mukaisia asioita. Sopimus voidaan solmia koko tutkinnon suorittamisen ajaksi. Se voidaan solmia myös lyhyemmäksi ajaksi.

Jos sinulla on jo alan työpaikka, ilmoita työnantajallesi kiinnostuksestasi oppisopimuskoulutukseen. Jos opiskeltavan alan työpaikka puuttuu, ensimmäinen tehtäväsi on etsiä sellainen. Voit kysyä neuvoja työnhakuun oppisopimuspalveluista.

Suomen Diakoniaopistossa myös opintonsa jo aloittanut voi vaihtaa oppisopimukseen missä tahansa opintojen vaiheessa. Oppisopimukseen on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa lähes kuukausittain. Suomen Diakoniaopiston Oppisopimuspalvelut auttaa sinua ja työnantajaasi oppisopimuksen solmimisessa.

Hae opiskelemaan
Löydät oppisopimuskoulutukset hakukalenterista ›
Valitse opetusmuodoksi oppisopimuskoulutus.

Hae opiskelemaan

Oppisopimus, Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Hakuaika 1.1.2023 – 31.12.2023
Paikka Helsinki
Opiskelumuoto Oppisopimusopiskelu

Oppisopimus, Hoiva-avustaja ikääntyneiden palveluihin

Hakuaika 1.1.2023 – 31.12.2023
Paikka Helsinki
Opiskelumuoto Oppisopimusopiskelu