Siirry sisältöön

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelet työtä tehden. Sinulla on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muillakin työsuhteessa olevilla. Saat palkkaa alan työehtosopimuksen mukaisesti.

Yhdistä työ ja opiskelu!

Monia paikkakuntia.

Jatkuva haku!

Kenelle oppisopimuskoulutus sopii?

Oppisopimuskoulutus sopii esimerkiksi silloin, kun sinulla ei ole ammatillista perustutkintoa, haluat päivittää ammattitaitoasi tai sinulta puuttuu muodollinen pätevyys. Suomen Diakoniaopistossa voit opiskella oppisopimuksella kaikkiin ammatillisiin tutkintoihimme: esimerkiksi lähihoitajaksi, lastenohjaajaksi, hoiva-avustajaksi tai nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi.

Oppisopimuskoulutuksessa suurin osa osaamisesta hankitaan työpaikalla. Siksi koulutus edellyttää työsuhdetta. Osaamista täydennetään oppilaitosympäristössä.

Oppisopimuskoulutuksen alaikäraja on 15 vuotta.

Oppisopimus Helsingissä, Lahdessa tai Oulussa

Suomen Diakoniaopistossa oppisopimuskoulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen voi hakeutua Helsingissä, Lahdessa tai Oulussa, mutta sinun ei ole pakko olla paikkakuntalainen. Riittää, että pääset kampukselle silloin, kun sinulla on lähiopetusta.

Hakeutuminen oppisopimuskoulutukseen

Voit hakea oppisopimuskoulutukseen heti, kun olet löytänyt oppisopimuspaikan. Hae koulutukseen nettisivujemme kautta. Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme haastatteluajan. Haastattelussa keskustellaan aikaisemmasta osaamisesta ja tavoitteistasi koulutukselle. Tarvittaessa hakija kutsutaan kielikokeeseen.

Oppisopimuksen kesto arvioidaan yksilöllisesti. Aikaisemmin hankittu osaaminen lyhentää opiskeluaikaa. Tavallisin tutkinnon suorittamisaika on noin kaksi vuotta.

Oppisopimuskoulutuksen työpaikka ja palkka

Oppisopimusopiskelija hankkii itse itseään kiinnostavan työpaikan tai sopii oppisopimuksesta nykyisen työnantajansa kanssa. Työpaikan tulee soveltua opiskeltavaan tutkintoon. Esimerkiksi työ- tai asiakastoimintaa tulee olla tarpeeksi.

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa sovitaan osaamisen hankkimisesta työssä. Oppisopimuskoulutuksessa saat työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oppisopimuksella voit opiskella koko tutkinnon tai sen osia

Oppisopimuksessa tarvitset työpaikan, jossa voit oppia tutkintovaatimusten mukaisia asioita. Sopimus voidaan solmia koko tutkinnon suorittamisen ajaksi. Se voidaan solmia myös lyhyemmäksi ajaksi.

Jos sinulla on jo alan työpaikka, ilmoita työnantajallesi kiinnostuksestasi oppisopimuskoulutukseen. Jos opiskeltavan alan työpaikka puuttuu, ensimmäinen tehtäväsi on etsiä sellainen. Voit kysyä neuvoja työnhakuun oppisopimuspalveluista.

Suomen Diakoniaopistossa myös opintonsa jo aloittanut voi vaihtaa oppisopimukseen missä tahansa opintojen vaiheessa. Oppisopimukseen on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa lähes kuukausittain. Suomen Diakoniaopiston Oppisopimuspalvelut auttaa sinua ja työnantajaasi oppisopimuksen solmimisessa.

Hae opiskelemaan
Löydät oppisopimuskoulutukset hakukalenterista ›
Valitse opetusmuodoksi oppisopimuskoulutus.

Hae opiskelemaan