Siirry sisältöön

Kahvila- tai pikaruoka-työntekijä

Ravintola- ja cateringalan osatutkinto

Kuvituskuvassa nainen pitelee porkkananippua. Kuvituskuva kuvittaa Suomen Diakoniaopiston koulutusesittelyn sivua nimeltä kahvila- ja pikaruokatyöntekijä.

Opiskele kahvila- tai pikaruokatyöntekijäksi Suomen Diakoniaopistossa! Koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin tehtäviin. Kun kokemusta karttuu, voit jatkaa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin.

Helsinki, Sturenkatu.

Opiskeluaika noin 6 kk.

1–2 ammatillista tutkinnonosaa.

Sinustako kahvila- tai pikaruokatyöntekijä?

Suomen Diakoniaopistossa voit opiskella kokiksi Helsingissä. Koko perustutkinnon opiskelu kestää 2–3 vuotta, mutta jos haluat työllistyä nopeasti, sinulle paras vaihtoehto voi olla osatutkinnon suorittaminen. Osatutkinnosta voit valmistua joko kahvila- tai pikaruokatyöntekijäksi tai lounaskokiksi.

Kun haet opiskelemaan, sinulla voi olla jo kokemusta keittiötyöstä tai voit olla aloittamassa uutta uraa. Kahvila- tai pikaruokatyöntekijäksi opiskelu sopii sinulle, jos: 

  • haluat työllistyä nopeasti. 
  • haluat oppia työskentelemällä oikeissa työpaikoissa. 
  • haluat vahvistaa ammatillista osaamista pysyvän työpaikan löytämiseksi.
  • pystyt työskentelemään kiireessä.
  • sinulla on hyvä kunto.
  • tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Meillä voit opiskella osatutkintona lounaskokiksi, kahvilatyöntekijäksi tai pikaruokatyöntekijäksi tai suorittaa vain näytön, jostain ravintola- ja cateringalan ammatillisesta tutkinnonosasta. 

Millaista kahvila- tai pikaruokatyöntekijäksi opiskelu on?

Kahvila- ja pikaruokatyöntekijänopinnot kestävät 6 kuukautta. Opintojen aikana suoritetaan 1–2 ammatillista tutkinnonosaa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta. Puolet opinnoista suoritetaan työvaltaisesti.

Opiskelusi alkavat yhdessä opettajan kanssa tehtävällä suunnitelmalla opinnoistasi. Jos sinulla on työkokemusta tai aikaisemmin suoritettuja opintoja, se lyhentää opiskeluaikasi pituutta.  

Opintojen alussa harjoittelet taitoja Sturenkadun kampuksen upeissa opetuskeittiöissä.  Jokaiseen ammatilliseen tutkinnonosaan liittyy 5–12 viikon pituinen työssäoppimisjakso oikeassa ravintola- tai ruokapalvelujatuottavassa yrityksessä. Osana opintoja voit tarvittaessa vahvistaa ammatillisen suomen kielen ja matematiikan osaamistasi. 

Opiskeluaikana opit

  • käsittelemään raaka-aineita. 
  • käyttämään työtehtävissäsi tarvittavia työvälineitä, koneita ja laitteita. 
  • toimimaan turvallisesti ja vastuullisesti.
  • tuntemaan erityisruokavalioita ja ravitsemussuosituksia.
  • suunnittelemaan omaa työtäsi.
  • työskentelemään osana työyhteisöä. 

Jos sinulla on paljon työkokemusta, on Sturenkadun kampuksella mahdollista suorittaa näyttö aiemmin hankitusta osaamisesta. Saat todistuksen tutkinnonosasta, jonka suoritat. 

Missä voit työskennellä kahvila- tai pikaruokatyöntekijänä? 

Opintojesi aikana pääset tutustumaan erilasiin ravintola- ja ruokapalveluja tuottaviin yrityksiin ja löydät itsellesi parhaiten sopivan työympäristön. Kokit tekevät monenlaisia ruokaan liittyviä työtehtäviä. Suomen Diakoniaopistosta valmistuneet kahvila- tai pikaruokatyöntekijät työllistyvät pääasiassa: 

  • Päivä- ja hoivakotien palvelukeittiöihin 
  • Pikaruokaa valmistavissa yrityksiin 
  • Kahviloihin 
  • Lounasravintoloihin 
  • Valmistuskeittiöihin 

Suomen Diakoniaopistosta valmistuneet kahvila- tai pikaruokatyöntekijät työllistyvät pääasiassa:

– päivä- ja hoivakotien palvelukeittiöihin 
– pikaruokaa valmistavissa yrityksiin 
– kahviloihin
– lounasravintoloihin
– valmistuskeittiöihin.

Täydennä osaamista ja opiskele kokiksi

Kun olet valmistunut lounaskokiksi, voit opiskella uutta myös valmistumisen jälkeen! Osatutkinnon suorittajana voit aina palata tekemään koko perustutkinnon. Tutustu kokin koulutukseen täällä >>