Siirry sisältöön

Suomen Diakoniaopiston kampukset

Suomen Diakoniaopistolla on kampukset Helsingissä, Lahdessa, Oulussa ja verkossa.

Suomen Diakoniaopistolla on kampukset kolmessa kaupungissa ja verkossa. Jos etsit kampusten tapahtumia, klikkaa tapahtumakalenteriin.

Helsinki, Alppikadun kampus

Alppikatu 2

Ainutlaatuinen Alppikadun kampus sijaitsee Kallion kaupunginosassa, Töölönlahden ja Linnanmäen kupeessa. Matka kampukselle sujuu helposti metrolla, bussilla tai raitiovaunulla. Kampuksella opiskelevat muun muassa tulevat lähihoitajat, lastenohjaajat, nuoriso- ja yhteisöohjaajat sekä kosmetologit. Perustutkintojen lisäksi kampuksella opiskellaan valmentavissa koulutuksissa, kuten TUVA- ja TELMA-koulutuksissa. Kampuksella on myös aikuisten perusopetusta.

Alppikadun kortteli on historiallisesti arvokas ja harvinaisen kaunis. Samassa korttelissa sijaitsee muun muassa Diakonissalaitos ja Rinnekodit, joiden kanssa teemme paljon yhteistyötä. Vuosittain järjestettävässä Korttelijuhlassa opiskelijamme pääsevät nauttimaan yhteisöllisestä tunnelmasta ja hauskanpidosta!

Liikuntarajoitteisten kulkemista varten on pääaulasta esteettömät hissit jokaiseen kerrokseen. Aulapalveluista saat tarkempia tietoja kulkureiteistä, pysäköintipaikoista ja muusta esteettömyydestä.

Vahtimestarit palvelevat arkisin kello 8-17, vaksit@hdl.fi. Palautteet esteettömyydestä voi osoittaa vahtimestareiden sähköpostiin. Kampuksemme kuuluu myös syrjinnästä vapaaksi -alueeksi.

Helsinki, Sturenkadun kampus

Sturenkatu 21

Suussa sulava Sturenkadun kampus sijaitsee Vallilan kaupunginosassa. Kampukselle pääsee bussilla tai raitiovaunulla Vallilasta, tai kävellen Pasilan asemalta kahdessakymmenessä minuutissa. Sturenkadulla opiskelevat tulevat kokit ja toimitilahuoltajat. Vastikään remontoidut opetuskeittiöt ja tilat tarjoavat eriomaisen oppimisympäristön opiskelulle.

Meille pääset sisään kulkemalla ajoluiskaa alas asti, perimmäiseen nurkkaan. Löytäjä palkitaan, sillä kampuksella toimii opiskelijakahvila, josta voit ostaa esimerkiksi laadukkaista pavuista valmistettuja erikoiskahveja. Ota kahvila seurantaan ›

Fyysinen esteettömyys: Sturenkadun kampus on yhdessä tasossa oleva tila, jossa on leveät kulkuväylät. Kampukselle laskeudutaan Roineentien puolelta portaita. Teollisuuskadun suunnalta kampukselle laskeudutaan alas ajoramppia. Ramppi on muuten esteetön, mutta se on jyrkkä. Kampukseen liittyviin kysymyksiin vastaa hallintoassistentti p. 044 977 21.

Lahden kampus

Vuorikatu 4

Pieni ja ystävällinen Lahden kampus sijaitsee keskustan tuntumassa, Vuorikadulla. Samassa korttelissa toimii muun muassa Lahden Diakonialaitos, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Meille pääsee helposti eri kulkuneuvoilla. Matkakeskukselta kävelee varttitunnissa.

Kampuksella opiskelevat tulevat lähihoitajat, lastenohjaajat sekä nuoriso- ja yhteisöohjaajat. Perustutkintojen lisäksi kampuksella voi opiskella valmentavassa TUVA-koulutuksessa. Kampuksen erikoisuus on opetusteatteri Theatrum Olga. Olgassa Opiskelijat tuottavat upeita produktioita, vahvistavat itseluottamustaan ja kasvattavat ammatillista osaamistaan tavalla, josta on varmasti iloa myös tulevaisuudessa. Opetusteatterin yhteistyökumppaneita ovat mm. Päijät-Hämeen alueen muut oppilaitokset, päiväkodit, teatterit, yritykset ja museot. Tutustu teatterin toimintaan Theatrum Olgan Facebookista.

Oulun kampus

Albertinkatu 16 B

Ossaava Oulun kampus sijaitsee ydinkeskustassa, Albertinkadulla. Samassa korttelissa toimivat muun muassa DIAK, Terveystalo ja ODL. Kampuksella opiskelevat tulevat lähihoitajat, lastenohjaajat ja nuoriso- ja yhteisöohjaajat. Perustutkintojen lisäksi kampuksella voi opiskella valmentavassa TUVA-koulutuksessa.

Fyysinen esteettömyys: Kolmikerroksinen kampuksemme on esteetön. Liikuntarajoitteisten kulkemista varten on 1krs:n aulasta esteetön kulku hissillä jokaiseen kerrokseen. Oppilaitoksella ei ole käytössä erillisiä pysäköintipaikkoja, mutta korttelin läheisyydestä löytyy paikoitusmahdollisuuksia myös liikuntarajoitteisille. Kampuksemme kuuluu myös syrjinnästä vapaaksi -alueeksi.

Digioppimisen alusta Elli

sdo.mrooms.net/login

Elli on Suomen Diakoniaopiston digitaalisen oppimisen alusta. Elli on joustava paikka opiskeluun, sillä se on aina auki. Voit kirjautua omilla tunnuksillasi Elliin oppilaitoksessa, kotona tai vaikkapa bussissa. Tästä Elliin ›

Jos sinulla on ongelmia Ellin kanssa, voit pyytää apua opettajaltasi tai lähettää sähköpostia osoitteeseen elli@sdo.fi.