Siirry sisältöön

Opiskelijan tarina: Tuleva taitaja nauttii asiakkaan ilosta

Jenna on yksi Suomen ammatillisen koulutuksen SM-kisan finalisteista. Kaikista palkinnoista arvokkain tälle tulevalle kosmetologille on kuitenkin se hetki, kun asiakkaan kasvoilta näkyy ilo ja hyvä olo.

Kun Jenna, 18, pohti peruskoulussa jatko-opintopaikkaa, hänelle oli selvää, että unelmatyössä saisi olla ihmisten kanssa. Hän oli aina tykännyt käsillä tekemisestä ja teki jo yläkoulussa ystävilleen kauneushoitoja. Koska ala kiinnosti muutenkin, Jenna päätti hakea opiskelemaan kosmetologiksi silloiseen SKY-opistoon, nykyiseen Suomen Diakoniaopistoon.

”Tiesin, että taso on kova. Pääsykokeet olivatkin vaativat – erityisesti matikkaosio lukihäiriöni takia. Olin 100-varma, etten pääse sisään mutta kyllä se riemu ratkesi, kun näin oman nimen siellä hyväksyttyjen listalla”, Jenna kertoo.

Jennan arki täyttyy opinnoista ja kisavalmistautumisesta

Päämäärätietoinen nuori nainen on tehnyt tutkintoa nopeutetusti ja valmistuminen häämöttää jo parin kuukauden päässä. Sivuainevalintojen ansiosta Jenna saa myös kansainvälisen tutkinnon ja voi tulevaisuudessa tehdä kosmetologin töitä ulkomailla.

Hänen asenteensa ja ammattitaitonsa ovat loistaneet myös ammatillisen koulutuksen SM-kisoissa, Taitajassa. Jenna eteni semifinaaleista finaaliin, joka järjestetään toukokuussa. Harjoittelun, töiden ja opintojen kanssa riittää tekemistä mutta se ei positiivista naista hetkauta.

”Suhtaudun kiireeseen ohimenevänä vaiheena. Eikä ole sellaista päivää, jona miettisin, että taas pitää mennä töihin!”

”Kosmetologia ei ole vain kasvohoitojen tekemistä”

Jennan mielestä kosmetologeihin suhtaudutaan usein vain kasvohoitojen tekijöinä eivätkä kaikki aina ymmärrä alan kokonaisvaltaisempaa luonnetta.

”Ihmiset esimerkiksi usein yllättyvät siitä, että tässä ammatissa on ymmärrettävä myös anatomiaa. Ei riitä, että ollaan ihon pinnalla vaan pitää tietää myös, mitä aineet tekevät ja mihin ne vaikuttavat ihon sisällä”, Jenna kertoo.

Kokonaisvaltainen ote näkyy myös Jennan kiinnostuksen kohteissa, sillä hänestä erityisen innostavia ovat spa-hoidot ja hieronnat. Hän haluaa, että asiakas on lähtiessään saanut kehon lisäksi hoitoa myös sielulle.

”Etenkin vanhempien ihmisten hoidot ovat minulle henkilökohtaisesti tärkeitä, sillä jotkut ikäihmiset on hyvin yksinäisiä. Kosmetologin hoidossa he saavat keskustella ja olla kosketuksessa toisen ihmisen kanssa”, Jenna toteaa ja jatkaa painokkaasti:

”Tämä on tärkeää ja juuri se syy, miksi haluan työtä tehdä.”