Siirry sisältöön

Joni oppi tärkeitä taitoja TELMA-koulutuksessa

TELMA-koulutuksella on tärkeä tehtävä. TELMA-opiskelijat oppivat taitoja, joita tarvitaan esimerkiksi itsenäisessä elämässä tai työssä.

Suomen Diakoniaopiston TELMA-koulutuksella on tärkeä tehtävä. Sen opiskelijat oppivat taitoja, joita tarvitaan esimerkiksi itsenäisessä elämässä tai työssä. Niitä sai myös Joni.

Kun Joni aloitti 35-vuotiaana opiskelut, häntä jännitti kovasti.

Ennen TELMA-koulutusta hän oli käynyt Haavikon aikuiskoulutuskeskuksessa opiskelemassa kodinhoidon hommia. TELMAAn Joni haki siksi, että toivoi oppivansa erityisesti työelämätaitoja.

Jännityksestä huolimatta opiskelut lähtivät sujumaan hyvin. Joni huomasi, että hänen ryhmänsä – ja opet – olivat mukavaa porukkaa.

TELMAssa löytyvät omat vahvuudet

Opiskelun aikana Joni on löytänyt itsestään uusia puolia. Hänen vahvuuksiaan ovat huumorintaju, ystävällisyys sekä ryhmätyötaidot.

”Ryhmätyötaitoja tarvitaan töissä ja huumorintajua pitää olla. Pitää osata nauraa välillä myös itselleen. Kohteliaana miehenä huomioin muita ja päästän naiset aina ensin bussiin”, Joni toteaa veikeästi.

TELMAssa käytetään Huomaa hyvä -kortteja, joiden avulla opiskelijat voivat tunnistaa omia vahvuuksiaan ja oppivat sanoittamaan niitä. Korteista oli apua myös, kun haastattelussa kysyttiin, missä Joni on hyvä.

Valmentavaan koulutukseen hakeutuville Joni antaa hyviä vinkkejä.

Opiskelu on käytännönläheistä.

”Olen oppinut taitavaksi siivouksessa ja tiskauksessa.”

Myös kädentaidon tunnit ovat opettaneet häntä pikkutarkoissa hommissa. Hän osaa esimerkiksi kiristää ruuveja kotona ja töissä.

Joni tykkää koulussa liikkumisesta: kuntosalista ja kävelystä. Niin jaksaa paremmin myös töissä.

TELMA tukee osallisuutta työelämässä

Joni kertoo, että opiskeluaikana on ollut paljon työjuttuja ja hyviä harjoitteluja.

Työelämään valmentavat jaksot ovat vahvistaneet hänen taitojaan kiinteistöpalvelualalla. Hän on päässyt esimerkiksi tekemään pihatöitä ja keikkahommia.

Joni kertookin olevansa tänä päivänä taitava asiakkaiden ruoankuljetustehtävissä, joihin osallistuu muiden työntekijöiden kanssa.

Hänen sanojensa mukaisesti uratarinan voi paketoida lauseeseen ”Hyvin menee”.

Ja miksipä ei menisi? Joni nimittäin jatkaa töitä koulutussopimuksella perjantaisin kiinteistöpalvelualan yrityksessä, jossa juuri hetki sitten päätti työelämään valmentavan jakson.

Onnea Joni!