Vanhustyön erikoisammattitutkinto antaa erityisosaamista vaativaan vanhustyöhön. Suomen Diakoniaopistossa voit suorittaa tutkinnon oppisopimuksella, joten se on sinulle maksuton. Tutkinnon suorittaminen kestää noin 1–1,5 vuotta.
Koulutuksia järjestetään kaikilla Helsingissä, Oulussa, Lahdessa ja verkossa.
Opiskeluaika
1-1,5 vuotta.
Helsinki, Lahti, Oulu, verkkokampus.
Oppisopimus-
koulutus.
Kuka voi opiskella vanhustyön erikoisammattitutkinnon?
Vanhustyön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu ikääntyvien ja ikääntyneiden parissa toimiville ammattilaisille.
Hakijalta edellytetään:
– soveltuvaa koulutusta, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa, sairaanhoitajan tai sosionomin tutkintoa.
– riittävää vanhustyön työkokemusta.
Sinulla on hyvä olla myös motivaatiota, intoa ja halua oman ja työyhteisösi ammatillisuuden kehittämiseen.
Vanhustyön erikoisammattitutkinnon opiskelu
Opiskeluaikana pääset syventämään monipuolisesti vanhustyön tietoperustaasi. Opinnoissa käydään läpi lainsäädäntöä, palvelujäjrestelmää, palliatiivista hoitotyötä, saattohoitotyötä, lääkehoitoa, kinestetiikkaa, muistisairauksia ja validaatiota.
Suomen Diakoniaopistossa käytämme monipuolisia pedagogisia menetelmiä, joiden avulla saat osaamista ikääntyvien ja ikääntyneiden ihmisten kanssa tehtävään työhön. Erilaiset viitekehykset mahdollistavat uusien ajattelutapojen ja ymmärryksen laajenemisen juuri omaan työhösi. Parhaimmillaan saat kasvatettua omaa ja työyhteisösi hyvinvointia syventämällä osaamistasi, verkostoitumalla ja kuulemalla myös muiden ammattilaisten kokemuksia.
Pääset valitsemaan valinnaisista tutkinnon osista itseäsi ja työyhteisöäsi hyödyttävän kokonaisuuden. Laadit koulutuksen aikana työyhteisösi ammatillisuutta ja osaamista lisäävän, käytännönläheisen kehittämistehtävän. Tutustu tarkemmin 1.1.2021 voimaan tulleisiin tutkinnon perusteisiin Opintopolussa.
Vanhustyön erikoisammattitutkinto opiskellaan oppisopimuskoulutuksessa. Se tarkoittaa, että olet pääasiassa työpaikalla oppimassa. Keskiössä on työpaikalla tapahtuva oppiminen, koulutuksessa saatujen menetelmien jalkauttaminen ja syventäminen asiakastyössä ja työyhteisön osaamisessa.
Opetuspäiviä on noin kerran kuukaudessa. Ne järjestetään joko lähiopetuksena, etäopetuksena tai hybridimallilla. Opetuspaikkakunta voi olla Helsinki, Lahti tai Oulu, tai voit opiskella tutkinnon kokonaan etäopetuksena verkkokampuksella. Verkkokampuksen opetukseen voit osallistua mistä päin Suomea tahansa.
Työelämässä tutkinnon jälkeen
Kun olet suorittanut vanhustyön erikoisammattitutkinnon, voit toimia asiantuntijana ja kehittämistehtävissä erilaisissa vanhustyön yksiköissä. Sinulla on valmiudet toimia työyhteisössä erilaisissa vastuutehtävissä. Voit toimia osaamisalasi mukaisesti joko ikävalmentajana, muistihoitajana, ikääntyneen ihmisen palveluohjaajana tai saattohoitajana.
Suoritettuasi vanhustyön erikoisammattitutkinnon hallitset syvällisesti ikääntyvien ja ikääntyneiden parissa tehtävän työprosessin ja sen edellyttämät toimintatavat. Työskentelyssäsi painottuvat ammatillinen ja tavoitteellinen vuorovaikutus. Osaat kohdata asiakkaan, asukkaan tai potilaan ja hänen läheisensä terveyttä edistävässä, hoitavassa ja kuntouttavassa työssä.
Ota yhteyttä!
Eija Vihantavaara, +358505907391 tai eija.vihantavaara@sdo.fi