Siirry sisältöön

Yhteishaun hakijamäärä kasvoi viime vuodesta

Suomen Diakoniaopisto on yksityinen ammatillinen oppilaitos, jossa jokainen opiskelija saa olla oppimisensa pääosassa.

Suomen Diakoniaopisto jatkoi suosittuna hakukohteena perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa. Tulosten perusteella ensisijaisia hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja.

Kokonaisuudessa Suomen Diakoniaopiston koulutuksiin oli tänä keväänä 458 ensisijaista hakijaa. Hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin on tasaisesti 1–1,5-kertainen määrä. Hakijamäärä kasvoi kokonaisuudessaan muutamalla kymmenellä vuoteen 2023 verrattuna.

Eri alat kiinnostivat tasaisesti

Yhteishaussa Suomen Diakoniaopistoon voi hakea opiskelemaan sosiaali- ja terveysalaa, kasvatus- ja ohjausalaa, kauneudenhoitoalaa sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualaa vaativan erityisen tuen koulutuksena. Valmentavista koulutuksista yhteishaussa mukana ovat tutkintokoulutukseen valmentava TUVA- sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentava TELMA-koulutus.

”Tänä vuonna ilahduttavaa oli, että kaikki koulutuksemme kiinnostivat tasaisesti ja jokaiseen oli vähintään aloituspaikkojen verran hakijoita”, kertoo opiskelijapalvelujohtaja Birgitta Volotinen.

Vuoden suosituin hakukohde oli Oulun kampuksen kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, kun hakijoiden määrää verrataan aloituspaikkoihin. Yleensä suosituimpien alojemme kärjessä ollut kauneudenhoitoala oli edelleen suosittu, mutta hakijamäärä laski jonkin verran edellisvuodesta.

Erityisen positiivista oli, että sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon oli meillä mukavasti hakijoita. Valtakunnallisesti aloituspaikkojen täyttäminen on ollut haasteellista, mutta meillä aloituspaikat täyttyvät tänäkin vuonna jokaisella kampuspaikkakunnalla.

Oppimisen pääosassa olet sinä

Suomen Diakoniaopiston vahvuuksina erilaisissa palautekyselyissä nousevat esiin muun muassa opiskelijaläheinen ja positiivinen ilmapiiri, hyvät ja mukavat opettajat, moninaisuuden kunnioittaminen, ihmisläheiset ja hyvin työllistävät alat sekä kampusten sopiva koko ja sijainti.

”Monet vahvuuksistamme ovat etenkin nuorille tärkeitä, kun nämä tekevät yhtä elämänsä tärkeintä valintaa yhteishaussa. Samalla kun toivomme, että mahdollisimman moni nuori pääsee haluamaansa opiskelupaikkaan, on tärkeä muistaa, että polun ei tarvitse olla suora. Esimerkiksi valmentavasta koulutuksesta voi saada erinomaiset valmiudet joko ammatillisiin tai lukio-opintoihin, vaikka se ei olisikaan ollut ensisijainen vaihtoehto”, Volotinen muistuttaa.

Ennen yhteishaun lopullisia tuloksia Suomen Diakoniaopiston Oulun kampuksella ja Helsingin kauneudenhoitoalalla järjestetään valintahaastattelut. Lahdessa ja Helsingin muilla aloilla ei järjestetä valintatilaisuutta.

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 13.6.2024.

Suomen Diakoniaopisto on yksityinen ammatillinen oppilaitos, jolla on vahva arvopohja. Lämminhenkiset kampuksemme sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Oulussa ja verkossa. Vuosittain meillä opiskelee noin 4700 opiskelijaa eri koulutuksissa: ammatillisten tutkintojen lisäksi tarjoamme muun muassa täydennyskoulutusta, valmentavaa koulutusta ja aikuisten perusopetusta. Oppimisen pääosassa on aina opiskelija. Suomen Diakoniaopisto on saanut ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun kunniamaininnan vuosina 2022 ja 2024. Lue lisää sdo.fi.