Siirry sisältöön

Tässä on pitkä otsikko

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto antaa sinulle pohjan toimi erilaisissa toimintaympäristöissä mielenterveys- ja päihdetyön alalla. Opiskeluaika riippuu aiemmasta osaamisestasi. Tavallisesti tutkinnon suorittaminen kestää noin vuoden. Ammattitutkinto toteutetaan oppisopimuskoulutuksena.

Kuka voi opiskella mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon?

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto sopii sinulle, kun haluat täydentää osaamistasi mielenterveys- ja päihdetyössä. Sinulla on hyvä olla motivaatiota oman ammatillisuutesi kehittämiseen.

Koulutus sopii parhaiten henkilöille, joilla on jo jonkin verran kokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä. Tutkinnon suorittamiseen ei kuitenkaan ole pohjakoulutus- tai työkokemusvaatimuksia.

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon opiskelu

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä työelämän kanssa. Siksi opiskelutavat vaihtelevat. Voit suorittaa tutkinnon meillä esimerkiksi kokonaan verkkokoulutuksena ja opiskella missä päin Suomea tahansa, milloin tahansa.

Koulutuksessa käydään läpi mielenterveys- ja päihdetyön perusasioita, kuten esimerkiksi riippuvuutta ja mielenterveyden häiriöitä. Keskiössä on työpaikalla tapahtuva oppiminen, koulutuksessa saatujen menetelmien jalkauttaminen ja syventäminen asiakastyössä ja työyhteisön osaamisessa. 

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Voit tutustua pakollisiin ja valinnaisiin tutkinnon osiin Opintopolussa. Voit myös suorittaa valinnaisina tutkinnon osina yhden osan ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta. Valitset valinnaisista tutkinnon osista itseäsi ja työyhteisöäsi hyödyttävän kokonaisuuden.

Työelämässä tutkinnon jälkeen

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon suoritettuasi saat valmiudet työskennellä mielenterveys- ja päihdetyössä. Osaat hyödyntää erilaisia menetelmiä ja verkostoja työssäsi.

Parhaimmillaan saat kasvatettua omaa ja työyhteisösi hyvinvointia syventämällä osaamistasi, verkostoitumalla ja kuulemalla myös muiden ammattilaisten kokemuksia.