Siirry sisältöön

Suomen Diakoniaopistoon ilahduttavasti hakijoita yhteishaussa

Vuonna 2023 Suomen Diakoniaopistoon haki perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa yli sata ensisijaista hakijaa enemmän kuin vuonna 2022.

Ensisijaisten hakijoiden määrä myös suhteessa aloituspaikkoihin kasvoi lähes kautta linjan. Eniten hakijamäärät kasvoivat kasvatus- ja ohjausalalla sekä hius- ja kauneudenhoitoalalla.

Kasvatus- ja ohjausalan koulutushaussa tehtiin Oulussa hakijaennätys, ja myös muilla paikkakunnilla ensisijaisten hakijoiden määrät suhteessa aloituspaikkoihin kasvoivat vuoteen 2022 verrattuna. Niin ikään kauneudenhoitoalan ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli ennätysmäärä.

Suomen Diakoniaopisto tarjoaa kauneudenhoitoalan koulutusta Helsingissä ja kasvatus- ja ohjausalan koulutusta Helsingissä, Lahdessa ja Oulussa.

Sosiaali- ja terveysalalle hakijoita Helsingissä mukavasti

Vaikka sosiaali- ja terveysalan hakijatilanne puhututtaa, etenkin Helsingissä Suomen Diakoniaopistoon on kiitettävästi ensisijaisia hakijoita per aloituspaikka.

”Hakijamäärä jopa parani viime vuodesta. Olemme arvostettu alan kouluttaja ja se näkyy ilahduttavasti hakijamäärissä”, kertoo perustutkinnoista vastaava koulutusjohtaja Merja Ahtikari.

Myös Lahdessa ja Oulussa ensisijaisia sote-koulutukseen hakijoita oli aiempaa enemmän mutta hieman vähemmän kuin aloituspaikkoja. Tämä johtuu siitä, että aloituspaikkojen määrää lisättiin yhteishaussa.

Suomen Diakoniaopiston sote-alan yhteishaun hakijatilanne näyttää varsin positiiviselta suhteessa valtakunnalliseen tasoon. Valtakunnallisesti on nähtävillä  laskeva trendi sote-alan koulutukseen hakeutuvien määrissä. Useassa oppilaitoksessa yhteishaun ensisijaisten hakijoiden määrä oli jopa reilusti vähäisempi kuin aloituspaikkojen määrä. Suomen Diakoniaopistossa olemme aktiivisesti viestineet akuuttia tarvetta sote-alan vetovoimaisuuden parantamiseen ja positiivisten tekojen näyttämiseen niin työnantajien, järjestöjen, median kuin alan ammattilaisten suunnalla.

Yhteishaun hakijat ovat tulevaisuuden ammattiosaajia

Myös muiden yhteishaussa mukana olleiden alojemme hakijamäärät ovat melko hyvät. Yhteishaussa meille pystyi hakemaan opiskelemaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkintoa erityisopetuksena sekä TELMA- ja TUVA-koulutuksiin.

Yhteishaku jatkuu Suomen Diakoniaopistossa seuraavaksi valintoihin. Valintaprosessi vaihtelee hieman kampuksittain ja hakijoihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä seuraavista tärkeistä päivämääristä. Valintojen lopulliset tulokset julkaistaan kesäkuun puolivälissä.

”Iloitsemme tässä vaiheessa hakijoista, ja seuraavaksi suuntaamme kohti valintoja. Elokuussa koulun alkaessa otamme jokaisen uuden opiskelijan vastaan henkilökohtaisesti kohdaten ja ohjaten. Meillä oppimisen pääosassa on opiskelija”, Merja Ahtikari toivottaa.

Lisätietoja:

Merja Ahtikari, koulutusjohtaja, merja.ahtikari@sdo.fi

Birgitta Volotinen, opiskelijapalvelujohtaja, birgitta.volotinen@sdo.fi

Ella Saranpää, viestintäpäällikkö, ella.saranpaa@sdo.fi