Siirry sisältöön

Suomen Diakoniaopisto oli vuonna 2022 suurin yksityinen lähihoitajien kouluttaja

Lähihoitajaopiskelijoita Suomen Diakoniaopistosta vr-lasit päässä

Suomen Diakoniaopistossa (SDO) opiskeli vuonna 2022 reilut 1400 sosiaali- ja terveysalan opiskelijaa. Se tekee meistä Suomen suurimman yksityisen lähihoitajien kouluttajan.

Kaikkiin ammatillisiin oppilaitoksiin verrattuna meiltä valmistui 8. eniten lähihoitajia vuonna 2022. Edelle kurvasivat isojen kaupunkien omat oppilaitokset.

Lähihoitajaksi voi opiskella Suomen Diakoniaopiston kampuksilla Helsingissä, Oulussa ja Lahdessa. Myös oppisopimuksen ja verkkokoulutuksen suosio on viime vuosina kasvanut.

”Alan työvoimapula on suuri. Olemme muiden kouluttajien ohella lisänneet aloituspaikkoja sosiaali- ja terveysalalle ja erityisesti oppisopimuskoulutuksen vetovoima on tällä hetkellä suurta”, koulutusjohtaja Merja Ahtikari sanoo.

Koulutusta pitkillä juurilla

Koon lisäksi Suomen Diakoniaopisto on myös juurevimpia sote-alan kouluttajia. Lähihoitajien koulutuksen menneisyys ulottuu aina 1800-luvulle saakka, jolloin Helsingin Diakonissalaitoksen yhteydessä aloitettiin sairaanhoidon opetus. Vuosien kuluessa koulutusrakenteet, tutkintonimikkeet ja työelämä ovat muuttuneet, mutta juurille on edelleen hyvä rakentaa laadukasta sosiaali- ja terveysalan koulutusta.

”Olemme kouluttaneet osaavia hoitajia yhdessä työelämän kanssa jo pitkään. Meiltä valmistuvan lähihoitajan työn ytimessä on yhä kohtaamisen taito”, Merja toteaa.

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksen lisäksi Suomen Diakoniaopiston kaikilla kampuksilla voi opiskella kasvatus- ja ohjausalaa. Helsingissä ammatillisen perustutkinnon voi suorittaa myös kauneudenhoidon, puhtaus- ja kiinteistöpalvelun sekä ravintola- ja cateringin aloilta. Ammatillisten perustutkintojen lisäksi opiskelumahdollisuuksia löytyy valmentavista koulutuksista, täydennyskoulutuksista sekä erilaisista ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista. Helsingissä toimii myös aikuisten perusopetus sekä toimintakeskus Sovinto.

Lisätietoja:

Merja Ahtikari, koulutusjohtaja, Suomen Diakoniaopisto

merja.ahtikari@sdo.fi

Ella Saranpää, viestintäpäällikkö, Suomen Diakoniaopisto

ella.saranpaa@sdo.fi