Siirry sisältöön

Aikuistyö

Tarjoamme työelämän ulkopuolella oleville yli 30-vuotiaille yksilöllistä tukea ja toimintaa. Toimintamuotojamme ovat yksilöohjaus, avoin ryhmätoiminta, vapaaehtoistoiminta ja jalkautuva työ. Sovinnon aikuistyön tavoite on lisätä osallisuutta ja tuoda yhteen erilaisia ihmisiä. Toimintamme perustuu asiakaslähtöisyyteen ja kehittyy jatkuvasti. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Yksilöohjaus

Sovinnon aikuistyön yksilöohjaus on ratkaisu- ja voimavarakeskeisyyteen perustuvaa kokonaisvaltaista asiakastyötä. Yksilöohjaus on aina suunnitelmallista ja tavoitteena on pääasiallisesti saada ohjattava aikuinen työ- tai opiskelumaailmaan tai muiden tarvittavien palveluiden piiriin. Yksilöohjaus on luottamuksellista, läsnäolevaa ja tarpeisiin perustuvaa. Työntekijöiltä saa tukea työ- tai opiskelupaikan hakuun, tulevaisuuden suunnitteluun, yksinäisyyteen, perhehuoliin ja virastoasiointiin.

Avoin ryhmätoiminta  

Tarjoamme maksutonta ja avointa ryhmätoimintaa. Mukaan voi tulla kesken kauden ja osallistuminen ei edellytä sitoutumista. Sovinnon aikuistyön ryhmätoiminta on avointa ja yhteisöllisyyttä vahvistavaa toimintaa, jolla pyritään vähentämään yksinäisyyttä, lisäämään mielen hyvinvointia sekä vahvistamaan arjen toimijuutta. Monipuolisessa toiminnassa pääsee harrastamaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Ryhmätoimintaa ohjaavat työntekijöiden lisäksi Sovinnon vapaaehtoiset. Luetaan yhdessä -ryhmiä toteutetaan yhteistyössä Luetaan yhdessä -verkoston kanssa.

Vapaaehtoistoiminta

Sovinnon vapaaehtoiset ohjaavat aikuistyön avointa ryhmätoimintaa, jossa eri taustaiset aikuiset voivat kohdata toisiaan, oppia uutta ja viettää mukavaa aikaa yhdessä harrastaen. Vapaaehtoisten elämäntilanne otetaan aina huomioon vapaaehtoistyötä suunnitellessa. Sovinnon vapaaehtoiset ovat muun muassa ohjanneet retkiä ja opettaneet tanssia, kokkausta, tietokonetaitoja ja suomen kieltä.

Ryhmätoimintaa aikuisille

KEVÄT 2024

HUHTIKUU              

 • 2.4.                   Hyvinvointi: Äänimaljarentoutus klo 13 – 16.00.
 • 16.4.                 Ruoka: Pasta klo 11 – 15.00.    
 • 23.4.                 Retki: Keilaus Kalliossa klo 12.30 – 15.00.  
 • 30.4.                 Hyvinvointi: Aihe tarkentuu 15.4.mennessä. klo 13 – 15

Ilmoittautumiset Suville 1-3 päivää ennen suvi.silvola@sdo.fi tai  044 7097709.

TOUKOKUU

 • 14.5.                 Ruoka: klo 11 – 15.00 persialain. kasviskeitto,smoothie.
 • 21.5.                 Retki:   klo 12.30 – 16.00 Suomenlinna.

Ilmoittautumiset Suville 1-3 päivää ennen suvi.silvola@sdo.fi tai  044 7097709

LUETAAN YHDESSÄ -RYHMÄ (Toimintakeskus Sovinto)

Tule oppimaan suomea! Ryhmässä harjoitellaan suomen kieltä keskustelemalla, lukemalla ja kirjoittamalla. Kaiken tasoiset suomen kielen oppijat ovat tervetulleita mukaan!

 • Aika: Tiistaisin klo 10-12
 • Paikka: Toimintakeskus Sovinto (Mäkelänkatu 56)
 • Lisätietoa: Suvi Silvola (suvi.silvola@sdo.fi, 044 709 7709)

LUETAAN YHDESSÄ -RYHMÄ (Itäkeskuksen kirjasto)

Tule oppimaan suomea! Ryhmässä harjoitellaan suomen kieltä keskustelemalla, lukemalla ja kirjoittamalla. Kaiken tasoiset suomen kielen oppijat ovat tervetulleita mukaan.

 • Aika: Keskiviikkoisin kello 13-15 (Vappuna 01.05.2024 ei ryhmää!)
 • Paikka: Itäkeskuksen kirjasto, alakerran kerhotila (Turunlinnantie 1)
 • Lisätietoa: Suvi Silvola (suvi.silvola@sdo.fi, 044 709 7709)

SUOMEA ALOITTELIJOILLE (ETÄRYHMÄ)

Tule oppimaan suomen kielen alkeita etänä! Mukaan mahtuu jokaisella kerralla 15 ensimmäistä osallistujaa.

Yksilötyö

Yksilötyön tavoitteina on lisätä erityisesti maahanmuuttajataustaisten työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien aikuisten osallisuutta ja toimijuutta vahvistamalla työelämävalmiuksia, valmiuksia toimia ympäröivässä yhteiskunnassa ja palveluissa sekä kirkastamalla tulevaisuuden suunnitelmia.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Arto Klemola
Maahanmuuttajamiestyö
arto.klemola@sdo.fi
044 709 7725

Wala Al-Janabi
Maahanmuuttajanaistyö
wala.al-janabi@sdo.fi
044 709 7718

Vapaaehtoistoiminta

Kaipaatko uutta harrastusta tai haluaisitko tehdä ajallasi jotain merkityksellistä? Viihdytkö uusien ihmisten parissa tai kaipaatko uusia kokemuksia?

 • Voit tulla mukaan jo olemassa oleviin ryhmiimme esimerkiksi opettamaan suomea tai ohjaamaan läsnäoloharjoituksia. Voimme myös yhdessä ideoida uuden aktiviteetin viikko-ohjelmaamme sinun osaamiseesi pohjautuen!
 • Vapaaehtoistoimintaan voit osallistua kertaluontoisesti tai pidemmäksi aikaa, miten sinulle parhaiten sopii.
 • Aikaisempaa kokemusta ryhmänohjaamisesta et tarvitse.
 • Toimintaan voi ilmoittautua mukaan milloin tahansa!
 • Do you speak English? You can be a volunteer in our multicultural campus no matter what your language skills are. Get in touch or come and visit Sovinto, so we can talk about different options!

Suvi Silvola
Koordinaattori, vapaaehtois- ja yhteisötoiminta
suvi.silvola@sdo.fi
044 709 7709

STEA

Toimintaamme rahoittaa Sosiaali-​ ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA), joka on sosiaali-​ ja terveysministeriön valtionapuviranomainen.

Toiminta on käynnistynyt vuonna 2009 Ray-rahoitteisella Aittis -kehittämishankkeella. Vuodesta 2014 lähtien toiminta on jatkunut STEA:n kohdennetun toiminta-avustuksen turvin.

Vuonna 2016 aloitimme STEA:n Maahan muuttaneille miehille suunnatun KohO -hankkeen (2016-2019). Hankkeen toimintamalli sulautettiin osaksi Sovinnon aikuistyön toimintaa KohO-hankkeen päätyttyä.

Yhteystiedot ja sijainti

Sijaitsemme Helsingin Vallilassa osoitteessa Mäkelänkatu 56 B, toinen kerros. Sisäänkäynti löytyy rakennuksen takaa, sisäpihan puolelta.

Suvi Silvola
Koordinaattori, vapaaehtois- ja yhteisötoiminta
suvi.silvola@sdo.fi
044 709 7709

Arto Klemola
Koordinaattori, maahanmuuttajamiestyö
arto.klemola@sdo.fi
044 709 7725

Wala Al-Janabi
Koordinaattori, maahanmuuttajanaistyö
wala.al-janabi@sdo.fi
044 709 7718

Löydät meidät myös somesta! Ota Sovinto seurantaan Facebookissa, Instagramissa.