Siirry sisältöön

SDO:lle kunniamaininta laatupalkinto-kilpailussa

Kuva laatupalkinnon julkistamistilaisuudesta

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi tiistaina 14.11. Suomen Diakoniaopistolle kunniamaininnan laatupalkintokilpailussa. Tämän vuoden teemana kilpailussa olivat yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet.

Laatupalkinto myönnettiin kahdelle kouluttajalle, Taitotalolle ja Samiedulle. Kunniamainintoja myönnettiin kaksi, ja meidän lisäksemme kunniamaininnan sai Riveria. Palkinnot jaettiin Kotkassa ammatillisen koulutuksen seminaarissa.

Suomen Diakoniaopiston saama kunniamaininta on meille upea saavutus kovatasoisessa hakijajoukossa.

”Tämän vuoden kilpailu oli erittäin korkeatasoinen. Meitä kiitettiin opiskelijoiden, henkilöstön ja omistajatahojen tyytyväisyydestä ja vakaasta taloudesta joka mahdollistaa kehittämisen. Verkostomainen toiminta ja kumppanuudet näkyvät vahvasti strategiassa ja arjessa”, palkintoa pokkaamassa ollut kehittämisjohtaja Seija Markkanen kertoo perusteluja.

Laatupalkinto kannustaa kehittämään laatua

Laatupalkintoa haki tänä vuonna 11 koulutuksenjärjestäjää. Laatupalkintotoimikunnan mukaan kaikkien hakemusten taso oli tänä vuonna erittäin korkea, ja kaikki jatkoivat alun yksilöarviointivaiheeseen. Ulkoiseen auditointiin jatkoi lopulta viisi hakijaa, Suomen Diakoniaopisto mukaan luettuna.

Yksi laatupalkintokilpailun tavoitteista on kannustaa koulutuksen järjestäjiä kokonaisvaltaiseen laadun arviointiin ja kehittämiseen. Laatupalkintokilpailujen teema vaihtelee vuosittain, ja esimerkiksi tänä vuonna kiinnitettiin erityistä huomiota verkostomaisen toimintakulttuurin osalta muun muassa henkilöstön osaamisen jakamiseen, selkeisiin toimintaprosesseihin ja resursseihin. Kumppanuusyhteistyön osalta painotettiin etenkin organisaatioiden ja kumppaneiden yhteistyösuhdetta, jossa lisäarvoa luodaan molemmille osapuolille.

”Haluamme osoittaa lämpimät kiitokset kaikille kumppaneillemme, opiskelijoille, henkilöstölle ja muille yhteistyötahoille.”