Kokki
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
Helsinki, Sturenkatu.
Opiskeluaika 2-3 vuotta.
Haku NYT!
Voit hakea opiskelemaan
Uusia kokkiopiskelijoita meillä aloittaa viiden viikoin välein. Avoimet haut löydät koulutushausta ›
Kun haet opiskelemaan, sinulla voi olla jo kokemusta keittiötyöstä tai voit olla aloittamassa uutta uraa.
Kokiksi opiskelu sopii sinulle, jos:
• Olet kiinnostunut ruoasta ja ruoanvalmistamisesta
• Haluat oppia käyttämään erilaisia raaka-aineita ja työskentelemään turvallisesti
• Pystyt työskentelemään kiireessä
• Sinulla on hyvä kunto
• Tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa
Opiskelusi alkavat yhdessä opettajan kanssa tehtävällä suunnitelmalla opinnoistasi. Jos sinulla on työkokemusta tai aikaisemmin suoritettuja opintoja, se lyhentää sinun opiskeluaikasi pituutta.
Opiskeluaikana opit ruoka- ja ravintolapalveluissa tarvittavan ammattitaidon:
• Käsittelemään monipuolisesti raaka-aineita
• Käyttämään ruoanvalmistamiseen tarvittavia työvälineitä, koneita ja laitteita
• Toimimaan turvallisesti ja vastuullisesti
• Valmistamaan ruokaa
• Tuntemaan erityisruokavalioita ja ravitsemussuosituksia
• Suunnittelemaan omaa työtäsi
• Työskentelemään ruoka- ja ravintopalvelualan yrityksissä
Opinnot sisältävät paljon tekemällä oppimista. Opintojen alussa harjoittelet taitoja Sturenkadun kampuksen upeissa opetuskeittiöissä. Asiakaspalvelua ja myyntiä opetelet kampuksen kahvilassa. Opiskelijoille tarjottavan lounaan valmistamiseen osallistut lounasruokien valmistamisen tutkinnonosassa. Annoskeittiössä pääset toteuttamaan yhdessä opiskelutovereidesi kanssa suunnittelemanne ravintolapäivän.
Jokaiseen ammatilliseen tutkinnonosaan liittyy 5–12 viikon pituinen työssäoppimisjakso oikeassa ravintola- tai ruokapalvelujatuottavassa yrityksessä. Suomen Diakoniaopistossa on hyvät mahdollisuudet päästä kansainväliseen vaihtoon tai työharjoitteluun!
Lisäksi opiskelet yhteisiä aineita kuten kieliä, matematiikkaa ja kansalaistaitoja. Ne vahvistavat sinun ammatillista osaamistasi ja antavat valmiuden jatko-opintoihin. Osana ravintola- ja cateringalan opintoja voit tarvittaessa vahvistaa ammatillisen suomen kielen osaamistasi.
Opintojesi aikana pääset tutustumaan erilasiin ravintola- ja ruokapalveluja tuottaviin yrityksiin ja löydät itsellesi parhaiten sopivan työympäristön. Kokit tekevät monenlaisia ruokaan liittyviä työtehtäviä.
Suomen Diakoniaopistosta valmistuneet opiskelijat työllistyvät pääasiassa:
• Päivä- ja hoivakotien palvelukeittiöihin
• Pikaruokaa valmistaviin yrityksiin
• Kahviloihin
• Lounasravintoloihin
• Tilaus- ja juhlaruokaa valmistaviin yrityksiin
• Annosruokia tarjoileviin ravintoloihin
• Valmistus- ja suurkeittiöihin
Työ ravintola-alalla on jatkuvassa muutoksessa muuttuvien trendien, kulutustottumusten ja lainsäädännön takia. Olemme viime aikoina ratkoneet Sturenkadun kampuksen lounaskeittiössä yhdessä kokkiopiskelijoiden kanssa syötäväksi kelpaavan ruoan kierrättämiseen liittyviä ja raaka-aineiden hintoihin liittyviä kysymyksiä. Haluatko olla kansamme miettimässä ratkaisuja seuraaviin muutoksiin? Sinulla on mahdollisuus oppia uutta myös valmistumisen jälkeen!
Tutkinnon suorittaminen antaa sinulle yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Omar lähti työssä oppimaan huippuravintola Geraniumiin Tanskaan.