Siirry sisältöön

Paula Solja aloitti kauneudenhoitoalan koulutuspäällikkönä

Paula Solja Helsingin Alppikadun korttelissa

​​​​​​​​​​​​​​Paula Solja aloitti syyskuussa 2023 Suomen Diakoniaopiston kauneudenhoitoalan koulutuksen eli SKY-Opiston koulutuspäällikkönä.

Paula palkattiin tehtävään, kun kauneudenhoitoalan pitkän linjan toiminnan nainen ja alan koulutuksen kehittäjä Anna-Liisa Halsas-Lehto siirtyy viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Aiemminkin meillä töissä ollut Paula on iloinen ja kiitollinen päästessään jälleen osaksi oppilaitosta.

”Tuntuu kuin olisin palannut takaisin kotiin. On suuri kunnia päästä jatkamaan SKY-Opiston pitkää taivalta kauneudenhoitoalalla. Ihon- ja kauneudenhoito ovat monille ihmisille isona osana omaa terveyden hoitamista, ja haluamme taata, että tulevaisuuden kauneudenhoitoalan ammattilaisilla on mahdollisimman laadukas osaaminen alalta. Ala muuttuu nopeasti ja tuo paljon erilaisia, uusia ja innovatiivisia mahdollisuuksia. Koulumaailman tehtävänä on pysyä kehityksen mukana ja vastata työelämän tarpeisiin. SKY-Opiston opettajat ja tiimiläiset ovat alan rautaisia ammattilaisia, joten opiskelijat saavat kaikki edellytykset menestyä alalla huippuosaajina. Odotan suurella innostuksella tulevaa!” Paula sanoo.

Kauneudenhoitoalan tiimi täynnä osaamista

Paula on koulutukseltaan SKY-Opistosta valmistunut kosmetologi, estenomi (AMK) sekä ammatillinen opettaja. Hän on toiminut meillä kauneudenhoitoalan opettajan tehtävässä vuonna 2021.

Koulutusjohtaja Merja Ahtikari on tyytyväinen saadessaan Paulan tiimiinsä.

”Paulalla on laaja ammatillisen koulutuksen ja kauneudenhoitoalan tuntemus sekä esimieskokemusta oppilaitosmaailman ulkopuolelta”, kommentoi Merja. ”Kauneudenhoitoalan tiimi on täynnä osaamista ja intoa, ja Paulalla on hyvä jatkaa koulutuksen kehittämistä heidän kanssaan.”

Koulutusalan tuntemus ja halu kehittää alaa ovat jälleen ajankohtaista, kun hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnon perusteita uudistetaan parhaillaan.

Suomen Diakoniaopisto haluaa jatkossakin kouluttaa kauneudenhoitoalan huippuosaajia, jotka tarjoavat asiakkailleen, ja sitä kautta koko yhteiskunnalle, kauneutta, iloa ja hyvinvointia.

“Tässä etäajassa toisen ihmisen kosketusta ja kohtaamista ei koskaan voi saada liikaa”, Merja toteaa.

Suomen Diakoniaopistossa kauneudenhoitoalaa voi opiskella Helsingissä Alppikadulla. Samoissa tiloissa toimii myös opetushoitola SKYOKauneus, jonka palveluita voi varata Timman kautta. Meiltä valmistuu vuosittain useita kymmeniä uusia kauneudenhoitoalan ammattilaisia. 

SKY-Opiston edeltäjä aloitti Suomessa kauneudenhoitoalan koulutuksen 90 vuotta sitten. Alppikadulla kauneudenhoitoalan koulutus käynnistyi vuonna 2018, kun Suomen kosmetologiyhdistyksen opisto (SKY-Opisto) liittyi Suomen Diakoniaopistoon.