Siirry sisältöön

Opiskelijatoiminta

Kaikki opiskelijamme ovat SDOn opiskelijayhdistyksen SÖDEN jäseniä ja ovat tervetulleita osallistumaan aktiiopiskelijayhdistyksen toimintaan.

Opiskelijayhdistys SÖDE

Kaikki SDO:n opiskelijat ovat SDO:n opiskelijayhdistyksen (=SÖDE) jäseniä. Kaikki voivat siten osallistua aktiivisesti opiskelijayhdistyksen toimintaan. Opiskelijayhdistys SÖDE ajaa opiskelijoiden etuja ja on yhteydessä opettajiin, johtoryhmään sekä valtakunnalliseen opiskelijajärjestöön Sakki ry:hyn.

SÖDE:n löydät Facebookista ja Instagramista sekä omaSDO -sivustolta kohdasta Opiskelijana SDO:ssa – SÖDE.

Opiskelijatutortoiminta

Opiskelijatutorit tukevat uusia opiskelijoita opintojen alkuvaiheessa. Tutorit saavat koulutuksen tehtäväänsä. Kun osallistut tutor-koulutukseen ja tutorointiin, saat siitä osaamispisteitä. Lisätietoa löydät omaSDO -sivustolta kohdasta Opiskelijana SDO:ssa – Tutortoiminta.

Tapahtumat

SDO:n kampuksilla järjestetään joka lukuvuosi tapahtumia, joiden onnistumisessa opiskelijoilla on suuri merkitys. Seuraa omaa työjärjestystä, Wilmaa sekä omaSDO-sivuston Ajankohtaista – Tapahtumat ja Uutiset sivustoja aktiivisesti muutenkin!

Opiskelijaedustus oppilaitoksen työryhmissä

SDO:lla toimii useita työryhmiä, jotka edistävät opiskelijoiden asioita. Työryhmissä käsitellään opiskelijoiden opintoja, opiskelua ja hyvinvointia. Monissa työryhmissä on opiskelijaedustus. Usein opiskelijayhdistys SÖDE:ä pyydetään valitsemaan viralliset opiskelijoiden edustajat esim. opiskeluhuoltoryhmään.

Vapaaehtoistoiminta

Helsingin, Lahden ja Oulun Diakonissalaitosten säätiöissä on jo kauan organisoitu vapaaehtoistoimintaa. Jos haluat saada osaamispisteitä vapaaehtoistyöstä, kysy lisää omaopettajaltasi. Voit myös tutustua säätiöiden toimintaan HDL:n, DILA:n tai ODL:n verkkosivuilla.

Kysy lisää opiskelijatoiminnasta osana opintoja Tsempistä tai omaopettajaltasi.

Opiskelijapalaute

Uuden ministeriön määräykset ja asetukset velvoittavat, että palaute vaikuttaa!

Miten opiskelu sujuu Suomen Diakoniaopistossa? Mikä toimii hyvin ja missä olisi parannettavaa? Annathan palautetta opiskelusta, opetuksesta ja ohjauksesta. Opiskelijapalaute on tärkeää, kun kehitämme toimintaamme.

Opiskelijapalautetta kerätään Suomen Diakoniaopistossa useaan otteeseen opintojen aikana. Palautetta on mahdollisuus antaa suoraan oppimistilanteissa, mutta säännöllisesti palautetta kerätään myös verkkolomakkeella.

Saat tiedon ajankohtaisista palautteista Wilmasta tai omaopettajaltasi sekä omaSDO -sivustolta kohdasta Opiskelijana SDO:ssa – Palautteet.