Siirry sisältöön

Opiskelijatarina: Tositarkoituksella kohti nuorisotyötä

Emma valmistui Suomen Diakoniaopistosta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi

Kaikella on tarkoituksensa, ajattelee Emma, 24. Niin myös sillä, kun hän vaihtoi lähihoitajan opinnot nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan koulutukseen. Nyt hän on matkalla kohti itselleen mieluisinta alaa – nuorisotyötä.

Kun Emma muutama vuosi sitten valmistui lukiosta, hän lähti etsimään opinnoilleen suuntaa työelämästä. Heinolan nuorisopalveluissa vahvistui käsitys siitä, että hän haluaisi työskennellä nuorten parissa myös tulevaisuudessa. Emma haki opiskelemaan Suomen Diakoniaopistoon ja ryhtyi päämäärätietoisesti etenemään kohti tavoitettaan.

Monipuolista opiskelua Lahdessa

Alun perin Emma aloitti lähihoitajaopinnot Diakoniaopiston Lahden kampuksella. Pian hän kuitenkin huomasi, etteivät lähihoitajaopinnot vieneet häntä kohti tavoitetta siten kuin hän toivoi. Niinpä Emma päätyi vaihtamaan nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan linjalle, mikä onnistui näppärästi Diakoniaopiston monipuolisen opintotarjonnan ansiosta.

”Nuoret ovat se minulle mieluisin ryhmä, ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan opinnot edistivät paremmin tavoitettani päästä tekemään nuorisotyötä.”

Opintojen myötä Emmalle on karttunut paljon uutta tietoa ja valmiuksia työelämään.

”Opiskelu on antanut minulle paljon positiivisia haasteita, kuten monien asioiden hoitaminen samanaikaisesti. Myös työelämässä tulee hallita paljon erilaisia asioita”, Emma pohtii.

Vahvalta pohjalta myös jatko-opintoihin

Tänä keväänä Emma on taas uusien haasteiden edessä. Hän valmistui ja suuntaa seuraavaksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun.

”Jatkan tammikuussa yhteisöpedagogin koulutukseen, mistä olen haaveillut lukiosta asti. Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopinnot ovat antaneet minulle todella hyvä tietopohjan alaan liittyvistä asioista ja käsitteistä!” Emma iloitsee.

Hänellä on selkeä viesti kaikille nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan opinnoista kiinnostuneille:

”Ahmikaa tietoa ja kokemusta, koska se on teille tulevaisuudessa kaikki hyödyksi. Kannattaa tehdä työssäoppimisia erilaisissa toimintaympäristöissä. Työssäoppimiset antavat turvallisen mahdollisuuden kokeilla uusia asioita. Ne mahdollistavat mieluisten ohjausmenetelmien ja työympäristön löytymisen.”