Siirry sisältöön

Terveisiä Erasmus+ opiskelija-vaihdosta:
yksi parhaista kokemuksista!

Erika ja Manon SKYOkaneuden asiakaspalvelupisteellä.

Erika Sartelet, 16 ja Manon Bideau-Largeau, 17, ovat kotoisin Ranskasta. He opiskelevat kauneudenhoitoalaa Lycee Saint-Joseph l’Amandierissa kolmatta vuotta.

Nuoret kosmetiikka-alan tulevaisuuden ammattilaiset ovat 7 viikon pituisessa Erasmus+ opiskelijavaihdossa Suomen Diakoniaopiston kauneudenhoitoalan koulutuksessa ja opetushoitola SKYOkauneudessa.

Kansainvälinen opiskelijavaihto on erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan uuteen ja erilaiseen työkulttuuriin.

Suomi, talvinen ihmemaa

Erika ja Manon olivat kumpikin tutustuneet jo hiukan Suomeen ennen opiskelijavaihtoa, sen vuoksi vaihtomaa olikin helppo valita.

Valintaan vaikutti suuresti suomalainen luonto, maisemat sekä kulttuuri. Erika ja Manon odottivat erityisesti pääsevänsä saunaan ja näkevänsä lunta.

“Halusin päästä tutustumaan Suomeen ja suomalaiseen kulttuuriin sekä oppimaan uusia kauneudenhoitoon liittyviä tekniikoita”

Suomen Diakoniaopisto ja SKY-opisto valikoituvat Erikan ja Manonin opettajan suosituksesta.

Ystävälliset opettajat ja vertaisoppijat

Opiskelussa kivointa on ollut aidoissa työtilanteissa työskentely ja erilaisten uusien tekniikoiden opiskelu, erityisesti uudet hierontatekniikat.

Vaikeinta on Erikan ja Manonin mielestä on ollut ihon sokerointi. Ranskalaisessa kauneuden hoidossa käytetään enemmän perinteistä vahaustekniikkaa.

Englannin kielellä on ollut suhteellisen helppo kommunikoida. Opettajat ja opiskelukaverit ovat Erikan ja Manon mielestä olleet mukavia, auttaneet ja huolehtineet. Erika ja Manon ovat käyneet tutustumassa suomalaiseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin yhdessä opiskelukaverien kanssa.

“Olemme käyneet ostoksilla, museoissa, kirkoissa ja ravintoloissa.”

Perheen ja läheisten tuki tärkeää

Erikan ja Manonin vaihtojakso alkaa pian päättymään ja nuoret opiskelijat pääsevät jouluksi kotiin. Upean vaihto-opiskelukokemuksen aikana on pientä koti-ikävää ollut havaittavissa. (Melkein) päivittäiset puhelut perheen ja ystävien kanssa ovat olleet tärkeitä.

Kumpikin kokee, että vaihto-opintoihin lähteminen on ollut äärimmäisen helppoa. Erikan ja Manonin perheet ovat olleet tukena koko vaihto-opintojen ajan.

Perheen ja ystävien näkeminen onkin ensimmäinen asia, jonka nuoret aikovat kotiin palattuaan tehdä.

Tätä kokemusta ei kannata jättää kokematta

Erika ja Manon suosittelevat kaikille vaihto-opintoja suunnitteleville tilaisuuteen tarttumista. Vaihto-opintoihin todella kannattaa lähteä. Se on ollut paras opiskelukokemus tähän mennessä.

Erika ja Manon antavat seuraavanlaiset vinkit vaihto-opintoja pohtivalle:

  • Uskalla lähteä vaihto-opintoihin, se on hieno kokemus.
  • Älä pelkää puhua englantia tai muuta vierasta kieltä, pärjäät kyllä.
  • Nauti vaihto-opinnoista, aika kuluu todella nopeasti.

Erika ja Manon ovat saaneet paljon hyvää palautetta opiskelukavereilta, opettajilta ja SKYOkauneus opetushoitolan asiakkailta.

Greetings from Erasmus+ exchange studies:

Erika and Manon are on international student exchange at Diakonia college of Finland. Erika and Manon think this has been one of the best experiences so far. They praise the Finnish nature, culture and atmosphere. Erika’s and Manon’s student exchange is part of Erasmus+ program.

With a budget of some €26 billion, Erasmus+ 2021-2027 offers more mobility and cooperation opportunities than ever before for EU students and staff. SDO send around 50 students/year abroad for work placement as part of their vocational diploma studies. SDO also welcome foreign staff members visit us and students to have internship periods.