Siirry sisältöön

Ministerille tiukkoja kysymyksiä Sovinnolla

Kuva työministeri Arto Satosesta ja Sovinnon väestä

Työministeri Arto Satonen vieraili Sovinnon toimintakeskuksessa tiistaina 14.11. Nuoret ja Satonen kävivät välillä tiukkaakin yhteiskunnallista keskustelua, jonka ytimessä oli kysymys siitä, mistä nuorille saadaan toivoa?

Työministerin vierailu oli osa Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoimina ry:n Kutsu päättäjä kylään -kampanjaa, jonka tarkoituksena on tuoda päättäjät yhteen nuorten ja valmentautujien kanssa sekä avata etsivän nuorisotyön ja työpajojen arkea. Helsingissä toimiva ja Suomen Diakoniaopistoon kuuluva Sovinnon toimintakeskus on yksi päättäjän kylään kutsujista.

Vierailua varten oli tehty paljon valmisteluja, ja taisipa monia hieman jännittääkin ministerin saapuminen. Kun Satonen sitten saapui paikalle, tutustuttiin ensin hieman työpajan uusiin, hienoihin tiloihin, ja asetuttiin mukavasti juomaan kahvia ja syömään nuorten tekemiä tarjoiluja.

Elämän pelastus

Vierailun aikana Satonen kertoi, että aikanaan hänen ensimmäinen luottamustehtävänsä oli ollut kotikunnan nuorten työpajatoiminnan ohjausryhmässä. Työpajatoiminta oli siten hänelle jokseenkin tuttua. Satosta myös kiinnostivat etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan resurssit sekä sopimusjärjestelyt.

Sovinnon nuoret puolestaan olivat valmistautuneet vierailuun pohtimalla teemoja, joista he halusivat ministerin kanssa keskustella. Ministeri Satonen saikin vastata kiperiin kysymyksiin muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon tilanteesta ja hallituksen toimista pahoinvoivien nuorten tukemiseksi.

Nuoret ja Sovinnon ammattilaiset valottivat ministerille myös etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan merkitystä:

”Sovinto on ollut mun elämän pelastus. Tähän aikaan vuodesta nuoret syrjäytyy kotiin, niin tän tyyliset paikat on tosi, tosi tärkeitä oikeesti”, eräs nuorista totesi.

Ministerin tapaamisen perusteella Sovinnon nuorilla on palo vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin ja halu pitää huolta myös heikommasta. Eikä se taatusti jäänyt ministeriltäkään huomaamatta. 

Lisätietoja Kutsu päättäjä kylään -kampanjasta löytyy päivittyvältä sivulta: https://www.intory.fi/ajankohtaista/koulutukset-ja-tapahtumat/kutsu-paattaja-kylaan/

Sovinnon toimintakeskus toimii Helsingissä, Mäkelänkadulla. Toimintakeskus kuuluu Suomen Diakoniaopistoon. Toimintakeskuksen palveluihin kuuluvat etsivä nuorisotyö, nuorten työpajatoiminta ja aikuistyö. Lue lisää toimintakeskuksesta täältä >