Siirry sisältöön

Aleksanteri Virta aloitti toimintakeskuksen tiimipäällikkönä

Sovinnon tiimipäällikkö Aleksanteri Virta pelaamassa pöytäfudista.

Aleksanteri Virta aloitti elokuun alussa Suomen Diakoniaopistolla tiimipäällikkönä. Hänen vastuulleen kuuluu Helsingissä toimiva Sovinnon toimintakeskus, joka on hänelle entuudestaan tuttu paikka.

”Olen toiminut koordinaattorina Sovinnon toimintakeskuksella sen nykyisessä toimipaikassa Mäkelänkadulla mutta myös Roihupellossa, jossa Sovinto ennen sijaitsi”, Aleksanteri kertoo.

Suomen Diakoniaopisto on enemmän kuin ammattikoulu, ja erityisen hyvin tämä näkyy Sovinnolla. Toimintakeskuksen palveluihin kuuluu etsivää nuorisotyötä, nuorten työpajatoimintaa sekä aikuistyötä yli 30-vuotiaille. Sovinnolla on mahdollista tehdä myös vapaaehtoistyötä.

”Monipuolinen toiminta mahdollistaa erilaisten ihmisten kohtaamista ja yhteisöllisyyden syntymistä. Sovinnolla jokainen voi olla oma itsensä ja jokainen kohdataan yksilönä. Sovinnolla ollaan rohkeita myös kokeilemaan uutta.”

Sovinnon toimintakeskus tarjoaa toimintaa sekä nuorille että aikuisille.

”Ihmiset ovat tehneet minuun vaikutuksen”

Koulutusjohtaja Marjaana Salmi sanoo olevansa iloinen saadessaan Aleksanterin Sovinnon toimintakeskuksen tiimipäälliköksi.

”Hänellä on kehittämismyönteinen työote, monipuolinen työkokemus ja laajat verkostot. Aleksanterin tapa kohdata ihmiset antaa myös hyvän pohjan jatkaa Sovinnon toiminnan kehittämistä yhdessä henkilöstön ja asiakkaiden kanssa.”

Aleksanteri on opiskellut johtamista ja yhteiskunnallisesti vaikuttavan palvelutuotannon kehittämistä. Lisäksi hän on opiskellut lähiesimiestyön ammattitutkinnon ja psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät psykologian opinnot. Aleksanterilla on monipuolinen työhistoria sosiaalialalta ja hänellä on kokemusta niin julkisen sektorin sosiaalitoimesta kuin ihmisoikeustyöstä järjestökentällä. Hän on toiminut myös kouluttajana.

Edelliset vuodet Aleksanteri on toiminut sosiaali- ja nuorisopalveluiden asiantuntijana Helsinki Pride -yhteisö ry:llä ja toiminut erityisesti tapahtumatuotannollisissa tehtävissä osana Suomen suurinta ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumaa Helsinki Pridea.

”Sovinnon toimintakeskuksen toiminta ja ihmiset ovat tehneet minuun valtavan vaikutuksen. Olen onnellinen siitä, että voin olla osa työyhteisöä ja organisaatiota, jonka arvot näkyvät arjessa. Sovinnolla jokainen kohdataan aidosti ja lämpimästi, yhteisöllisyyden merkityksellisyys näkyy ja maailmaa muutetaan askel kerrallaan”, Aleksanteri sanoo.