Siirry sisältöön

Aikuistyön kuulumisia ja
Suvin haastattelu

Aikuistyössä keväällä 2024 on tapahtunut paljon. Yksilötyötä tehdään sekä maahanmuuttajanaisten, -miesten että kantasuomalaisten aikuisten parissa. Ryhmätoimintoja on ollut sekä ruoka-, retki- että hyvinvointiryhmissä.

Vapaaehtoistyössä on tiiviimpää yhteistyötä kuin aikaisemmin. Vapaaehtoiset ohjaavat ryhmiä ja tekevät some-työtä. Heille on järjestetty kuukausittain kahvit, virkistystä, mahdollistettu ryhmätoimintaa ja yhteistä ruoanvalmistusta.

Palaute on ollut oikein hyvää ja sovinnon henkeä on aistittu ilmassa. Ilmapiiri on hyväksyvä ja salliva. Kesäkuussa on tulossa vielä yksi retki 27.6. torstaina n. klo 10 lähtien Lammassaareen. Tarjoamme piknic-aterian samalla. Ilmoittautumiset suvi.silvola@sdo.fi

Aikuistyön kesäaikataulut 2024

3-14.6. töissä Suvi
17.6.- 28.6. töissä Arto ja Suvi
1-12.6. töissä Wala ja Suvi
15.7.-2.8. aikuistyön toimisto kokonaan suljettu
5.8. koko poppoo töissä

Suvi Silvolan haastattelu
Olet Suvi hiljattain aloittanut uudessa työssä, Suomen Diakoniaopistolla Sovinnon aikuistyön koordinaattorin tehtävässä.
Kertoisitko siitä lyhyesti? Mikä sai sinut kiinnostumaan tehtävästä?
Tässä työssä yhdistyy moni hyvä asia kuten yhteisötyö, kiinnostava työnkuva, paikka ja työkaverit tuntuivat mukavilta. Voin myös käyttää omia vahvuuksiani hyvin työssäni.

Millainen oli ensi vaikutelma Sovinnosta? Vaikutelma oli tosi mukava. Kun tulin haastatteluun, tuleva työkaveri Karim avasi oven ja Yoda koira otti minut iloiten vastaan. Jo ovella tuli tervetullut tunne. Minulle esiteltiin tilat, kun odottelin haastatteluvuoroani. Paikka vaikutti, että täällä tehdään asioita yhdessä ja kaikki vaikuttivat viihtyvän Sovinnolla.

Mitä ajatuksia sinulla heräsi, kun ensi kertaa vierailit Sovinnolla ja tapasit uudet työkaverit?
Tuli lämmin olo, että minä haluaisin tehdä täällä töitä, olisin todella onnellinen, jos pääsisin tänne töihin. Olen edelleen onnellinen, kun olen nyt täällä töissä.

Minkälainen olet työssä vs. vapaa ajalla? Minulle on tärkeää, että olen kaikille samanlainen. Minulla ei ole isoa eroa vapaa ajan ja työminän suhteen. Vapaa ajalle olen paljon ulkona, puutarhassa ja mökillä.  Töissä olen enemmän sisällä.

Mitä harrastat?
Käyn kuntosalilla, luen kirjoja ja kuuntelen musiikkia. Vietän aikaani ulkona ja puutarhaa hoitaen. Pidän myös matkustamisesta paljon.
Viimeisenä kysymyksenä Suvi jos olisit kasvi, niin mikä kasvi olisit? Olisin varmaan omenapuu.

Aikuistyö kiittää keväästä, yhteystiedot alla

Suvi
suvi.silvola@sdo.fi
044 709 7709

Wala
wala.al-janabi@sdo.fi
044 709 7718

Arto
arto.klemola@sdo.fi
044 709 7725