Lounaskokki
Ravintola- ja cateringalan osatutkinto
Ravintola- ja cateringalan osatutkinto
Helsinki, Sturenkatu.
Opiskeluaika noin 13 kk.
2–3 ammatillista tutkinnonosaa.
Suomen Diakoniaopistossa voit opiskella kokiksi Helsingissä. Koko perustutkinnon opiskelu kestää 2–3 vuotta, mutta jos haluat työllistyä nopeasti, sinulle paras vaihtoehto voi olla osatutkinnon suorittaminen. Osatutkinnosta voit valmistua joko lounaskokiksi tai kahvila- tai pikaruokatyöntekijäksi.
Kun haet opiskelemaan, sinulla voi olla jo kokemusta keittiötyöstä tai voit olla aloittamassa uutta uraa. Lounaskokiksi opiskelu sopii sinulle, jos:
Meillä voit opiskella osatutkintona lounaskokiksi, kahvilatyöntekijäksi, pikaruokatyöntekijäksi tai suorittaa vain näytön, jostain ravintola- ja cateringalan ammatillisesta tutkinnonosasta.
Opintosi alkavat yhdessä opettajan kanssa tehtävällä suunnitelmalla. Jos sinulla on työkokemusta tai aikaisemmin suoritettuja opintoja, se lyhentää opiskeluaikasi pituutta.
Yleensä lounaskokin opinnot kestävät 13 kuukautta. Opintojen aikana suoritetaan 2–3 ammatillista tutkinnonosaa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta. Puolet opinnoista suoritetaan työvaltaisesti. Opinnossa on tärkeää, että haluat oppia työskentelemällä oikeissa lounasravintoloissa!
Opinnot sisältävät paljon tekemällä oppimista. Opintojen alussa harjoittelet taitoja Sturenkadun kampuksen upeissa opetuskeittiöissä. Jokaiseen ammatilliseen tutkinnonosaan kuuluu myös 5–12 viikon pituinen työssäoppimisjakso oikeassa ravintola- tai ruokapalvelujatuottavassa yrityksessä. Osana opintojasi voit tarvittaessa vahvistaa ammatillisen suomen kielen ja matematiikan osaamistasi.
Opiskeluaikana opit
– käsittelemään raaka-aineita.
– käyttämään työtehtävissäsi tarvittavia työvälineitä, koneita ja laitteita.
– toimimaan turvallisesti ja vastuullisesti.
– tuntemaan erityisruokavalioita ja ravitsemussuosituksia.
– suunnittelemaan omaa työtäsi.
– työskentelemään osana työyhteisöä.
Jos sinulla on paljon työkokemusta, on Sturenkadun kampuksella mahdollista suorittaa näyttö aiemmin hankitusta osaamisesta. Saat todistuksen tutkinnonosasta, jonka suoritat.
Opintojesi aikana pääset tutustumaan erilasiin ravintola- ja ruokapalveluja tuottaviin yrityksiin. Löydät itsellesi parhaiten sopivan työympäristön.
Suomen Diakoniaopistosta valmistuneet lounaskokit, kahvila- tai pikaruokatyöntekijät työllistyvät pääasiassa:
Muuttuvat trendit, kulutustottumukset ja lainsäädäntö muuttavat jatkuvasti työtä ravintola-alalla. Yhdessä kokkiopiskelijoiden kanssa olemme viime aikoina ratkoneet Sturenkadun kampuksen lounaskeittiössä syötäväksi kelpaavan ruoan kierrättämiseen liittyviä ja raaka-aineiden hintoihin liittyviä kysymyksiä. Haluatko olla kansamme miettimässä ratkaisuja seuraaviin muutoksiin?
Kun olet valmistunut lounaskokiksi, voit opiskella uutta myös valmistumisen jälkeen! Osatutkinnon suorittajana voit aina palata tekemään koko perustutkinnon. Tutustu kokin koulutukseen täällä >>