Kahvila- tai pikaruoka-työntekijä
Ravintola- ja cateringalan osatutkinto
Ravintola- ja cateringalan osatutkinto
Helsinki, Sturenkatu.
Opiskeluaika noin 6 kk.
1–2 ammatillista tutkinnonosaa.
Suomen Diakoniaopistossa voit opiskella kokiksi Helsingissä. Koko perustutkinnon opiskelu kestää 2–3 vuotta, mutta jos haluat työllistyä nopeasti, sinulle paras vaihtoehto voi olla osatutkinnon suorittaminen. Osatutkinnosta voit valmistua joko kahvila- tai pikaruokatyöntekijäksi tai lounaskokiksi.
Kun haet opiskelemaan, sinulla voi olla jo kokemusta keittiötyöstä tai voit olla aloittamassa uutta uraa. Kahvila- tai pikaruokatyöntekijäksi opiskelu sopii sinulle, jos:
Meillä voit opiskella osatutkintona lounaskokiksi, kahvilatyöntekijäksi tai pikaruokatyöntekijäksi tai suorittaa vain näytön, jostain ravintola- ja cateringalan ammatillisesta tutkinnonosasta.
Kahvila- ja pikaruokatyöntekijänopinnot kestävät 6 kuukautta. Opintojen aikana suoritetaan 1–2 ammatillista tutkinnonosaa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta. Puolet opinnoista suoritetaan työvaltaisesti.
Opiskelusi alkavat yhdessä opettajan kanssa tehtävällä suunnitelmalla opinnoistasi. Jos sinulla on työkokemusta tai aikaisemmin suoritettuja opintoja, se lyhentää opiskeluaikasi pituutta.
Opintojen alussa harjoittelet taitoja Sturenkadun kampuksen upeissa opetuskeittiöissä. Jokaiseen ammatilliseen tutkinnonosaan liittyy 5–12 viikon pituinen työssäoppimisjakso oikeassa ravintola- tai ruokapalvelujatuottavassa yrityksessä. Osana opintoja voit tarvittaessa vahvistaa ammatillisen suomen kielen ja matematiikan osaamistasi.
Opiskeluaikana opit
Jos sinulla on paljon työkokemusta, on Sturenkadun kampuksella mahdollista suorittaa näyttö aiemmin hankitusta osaamisesta. Saat todistuksen tutkinnonosasta, jonka suoritat.
Opintojesi aikana pääset tutustumaan erilasiin ravintola- ja ruokapalveluja tuottaviin yrityksiin ja löydät itsellesi parhaiten sopivan työympäristön. Kokit tekevät monenlaisia ruokaan liittyviä työtehtäviä. Suomen Diakoniaopistosta valmistuneet kahvila- tai pikaruokatyöntekijät työllistyvät pääasiassa:
Suomen Diakoniaopistosta valmistuneet kahvila- tai pikaruokatyöntekijät työllistyvät pääasiassa:
– päivä- ja hoivakotien palvelukeittiöihin
– pikaruokaa valmistavissa yrityksiin
– kahviloihin
– lounasravintoloihin
– valmistuskeittiöihin.
Kun olet valmistunut lounaskokiksi, voit opiskella uutta myös valmistumisen jälkeen! Osatutkinnon suorittajana voit aina palata tekemään koko perustutkinnon. Tutustu kokin koulutukseen täällä >>