Siirry sisältöön

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA, Jatkuva haku

Hakuaika4.4.2024 - 23.10.2024
PaikkaHelsinki
Koulutusaika8.8.2024
KoulutusalaTutkintoja edeltävät koulutukset
OpiskelumuotoPäiväopiskelu

Tietoa koulutuksesta

Ovatko tulevaisuudenhaaveesi vielä vähän epäselvät? Vai etkö yksikertaisesti ihan tiedä mikä sinua voisi kiinnostaa? Tarvitsetko erityistä tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa arjenhallintaa, opiskelutaitoja, yhteiskunta- ja työelämätaitoja tai suomen kieltä? Ehkä tavoitteenasi on, että saisit korotettua peruskoulun arvosanoja? Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus eli TUVA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

Koulutuksen aikana tutustut eri aloihin ja koulutuksiin, hankit opiskelutaitoja ja perehdyt koulutukseen hakemiseen. Voit myös suorittaa ammatillisia tai lukio-opintoja. Koulutuksen jälkeen tavoitteenasi on jatkaa opintoja ammatilliseen koulutukseen tai lukioon.

TUVA-koulutuksessa voit opiskella enintään yhden vuoden. Voit opiskella myös lyhyemmän ajan, jos saat jatko-opiskelupaikan jo aikaisemmin.

Opiskelumuotona on lähimonimuotokoulutus, jossa opiskelet pääosin kampuksella päiväaikaan lähiopetuksessa. Lisäksi opiskelet työpaikalla ja itsenäisesti.

Järjestämme TUVA-koulutusta Alppikadun kampuksella nuorille ja suomea toisena kielen puhuville opiskelijoille. Lisäksi meillä on mahdollisuus opiskella VAMOS-toiminnan yhteydessä järjestettävässä nuorille suunnatussa TUVA-koulutuksessa. Suomen Diakoniaopisto päättää hakijalle sopivan ryhmän. Myös VAMOS-toiminnan TUVA-koulutukseen hakeutuminen toteutuu hakemalla Alppikadun kampuksen TUVA-koulutukseen.

Kohderyhmä

TUVA-koulutus on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset valmiuksia ja tukea siirtyäksesi lukioon tai ammatilliseen koulutukseen. Voit olla oppivelvollinen tai suomea toisena kielenä puhuva aikuinen.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Opinnot voi aloittaa syyslukukaudella 2024, jos ryhmissämme on vapaita opiskelupaikkoja.

Järjestämme valintapäiviä seuraavasti:

Valintapäivä 6.8.2024. Hakemus tehty viimeistään 31.7.2024. Opintojen aloitus 8.8.2024.
Valintapäivä 13.8.2024. Hakemus tehty viimeistään 7.8.2024. Opintojen aloitus sopimuksen mukaan elokuussa 2024.
Syyskauden 2024 muut valintapäivät ilmoitetaan tässä myöhemmin.

Voimme kutsua hakijoita haastatteluun myös nopeammalla aikataululla, jos ryhmissämme on vapaita opiskelupaikkoja. Opiskelun aloituksesta sovitaan näissä tilanteissa yksilöllisesti.

Saat kutsun valintapäivään sähköpostilla. Tiedotamme sinua kutsusta myös tekstiviestillä.

Valintapäivässä haastattelemme sinut. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voimme järjestää sinulle myös kielikokeen. Saat tiedon tästä valintapäivässä.

Koulutuksen kielitaitovaatimus on A1.3.

Liitä hakemukseen tärkeimmät opiskelu- ja kielitodistuksesi.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille voi tulla pieniä kustannuksia opiskelumateriaaleista.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://sdo.fi/hakupalvelu/