Siirry sisältöön

Kahvilatyöntekijä tai pikaruokatyöntekijä, työvoimakoulutus, uranumero 721384

Hakuaika 16.5.2024 - 4.8.2024
Paikka Helsinki
Koulutusaika 2.9.2024 - 28.2.2025
Koulutusala Palvelualat
Opiskelumuoto Päiväopiskelu, Työvoimakoulutus

Tietoa koulutuksesta

Haluatko oppia ravintola-alan perustaitoja? Vai onko sinulla jo työkokemusta pikaruoka-, kahvila- tai ravintolatyöstä ja haluaisit vahvistaa osaamistasi hankkimalla alan koulutusta? Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia!

Koulutuksen kesto on 2.9.2024-28.2.2025

Loma-aika on 30.12.2024-3.1.2025

Ravintola-alan työssä tarvitaan kiinnostusta ruokaa kohtaan, hyvää fyysistä kestävyyttä ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Valmius vuorotyöhön on suositeltava.

Opinnot ovat suurilta osin tekemällä oppimista koulun opetuskeittiössä, opiskelijakahvilassa sekä työpaikalla oppimista kahviloissa, pikaruoka- tai lounasravintoloissa.

Koulutuksessa suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon pakollinen tutkinnonosa “Ravitsemispalveluissa toimiminen”. Toisen tutkinnonosan valitset oman kiinnostuksesi mukaan: Kahvilapalvelut tai Katu- ja pikaruokapalvelut.

Koulutuksessa opiskellaan ruoanvalmistuksen perusteita, asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä ja hygieniaosaamista. Jos sinulla on aikaisempaa kokemusta alalta, se otetaan huomioon opiskelujen suunnittelussa. Koulutus sisältää myös suunnitelman mukaan oppimisvalmiuksia tukevia opintoja mm. opiskelu- ja työelämätaidot, digitaidot, suomi toisena kielenä sekä mahdollisesti yhteisiä opintoja (esim. viestintä, matematiikka).

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan Ravintola- ja cateringalan koko perustutkinto ja valmistua kokiksi. Lisätietoja: https://www.sdo.fi/tietoa-koulutuksista/ammatilliset-koulutukset/ravintola-ja-cateringalan-perustutkinto-tarjoilija-tai-kokki/

Koulutuspaikan osoite:
Koulutus järjestetään Suomen Diakoniaopiston Sturenkadun kampuksella osoitteessa Sturenkatu 21.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Kielitaitovaatimus on A2.2.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakuaika on 16.5.- 4.8.2024 . Valintapäivä on tiistai 13.8.2024 ja siihen kutsutaan hakemuksen perusteella, joten täytä hakemuksesi huolellisesti. Saat kutsun valintapäivään hakuajan päättymisen jälkeen. Valintakoe sisältää haastattelun sekä tarvittaessa kielikokeen.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan valintakokeeseen tai aloittamaan koulutuksen, jos tulet valituksi. Jos et osallistu valintatilaisuuteen, tai perut koulutukseen osallistumisen ilman pätevää syytä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen.

Täytä hakemus te-palveluiden nettisivuilla ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Voit myös jättää sinne paperisen hakemuksen.

Kustannukset opiskelijalle

Tässä koulutuksessa saat opiskella työttömyysetuudella (+ kulukorvaus), mikäli sen ehdot muutoin täyttyvät. Koulutus on opiskelijoille maksutonta ja työvaatetus tulee koululta.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut puhelimitse: Puhelin (ei tekstiviestejä): 0977502700 , sähköpostitse: info@sdo.fi , chat: www.sdo.fi . Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta