Siirry sisältöön

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA, Jatkuva haku

Hakuaika7.6.2024 - 11.8.2024
PaikkaLahti
KoulutusalaTutkintoja edeltävät koulutukset
OpiskelumuotoPäiväopiskelu

Tietoa koulutuksesta

Nuori – jäitkö ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa? Tai ovatko tulevaisuuden haaveesi vielä vähän epäselvät? Vai etkö yksikertaisesti ihan tiedä mikä sinua voisi kiinnostaa? Tarvitsetko tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa arjenhallintaa, opiskelutaitoja, yhteiskunta- ja työelämätaitoja tai suomen kieltä? Ehkä tavoitteenasi on, että saisit korotettua peruskoulun arvosanoja? Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus eli TUVA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

Koulutuksen aikana tutustut eri aloihin ja koulutuksiin, hankit opiskelutaitoja ja perehdyt koulutukseen hakemiseen. Voit myös suorittaa ammatillisia tai lukio-opintoja. Koulutuksen jälkeen tavoitteenasi on jatkaa opintoja ammatilliseen koulutukseen tai lukioon.

TUVA-koulutuksessa voit opiskella enintään yhden vuoden. Voit opiskella myös lyhyemmän ajan, jos saat jatko-opiskelupaikan jo aikaisemmin.

Opiskelumuotona on lähimonimuotokoulutus, jossa opiskelet pääosin kampuksella päiväaikaan lähiopetuksessa. Lisäksi opiskelet työpaikalla ja itsenäisesti.

Kohderyhmä

TUVA-koulutus on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset valmiuksia ja tukea siirtyäksesi ammatilliseen tai lukiokoulutukseen. Voit olla oppivelvollinen tai nuori aikuinen.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Voit aloittaa TUVA-koulutuksen elokuussa 2024.

Kutsumme sinut valintahaastatteluun Lahden kampukselle mahdollisimman pian hakemuksen tekemisen jälkeen. Järjestämme haastatteluja sopimuksen mukaan ennen 21.6.2024 ja elokuussa 2024.

Valintapäivässä haastattelemme sinut. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voimme järjestää sinulle myös kielikokeen. Saat tiedon tästä valintapäivässä. TUVA-koulutuksessa kielitaitovaatimus on A2.2.

Liitä hakemukseen tärkeimmät opiskelutodistuksesi.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille voi tulla pieniä kustannuksia opiskelumateriaaleista.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://sdo.fi/hakupalvelu/