Siirry sisältöön

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA (vieraskielisille), työvoimakoulutus, uranumero 720697

Hakuaika 11.4.2024 - 29.5.2024
Paikka Helsinki
Koulutusaika 8.8.2024 - 30.5.2025
Koulutusala Tutkintoja edeltävät koulutukset
Opiskelumuoto Päiväopiskelu, Työvoimakoulutus

Tietoa koulutuksesta

Haluatko vahvistaa suomen kieltä ja tutustua eri ammatteihin ennen kuin haet opiskelemaan?

TUVA-koulutuksen aikana tutustut eri aloihin ja koulutuksiin, hankit opiskelutaitoja ja perehdyt koulutukseen hakemiseen. Koulutuksessa on paljon suomen kielen opintoja. Koulutuksen jälkeen tavoitteena on jatkaa opintoja ammatilliseen koulutukseen tai lukioon.

Koulutus on kokopäiväistä opiskelua, opiskelet pääosin päiväaikaan lähiopetuksessa. Lisäksi opiskelet työpaikalla ja itsenäisesti.

Koulutuksen kesto: 8.8.2024 – 30.5.2025. Voit opiskella myös lyhyemmän ajan omien tavoitteidesi mukaan tai jos esimerkiksi saat jatko-opiskelupaikan.

Loma-ajat: 14.10.-20.10.24, 30.12.24-3.1.25, 17.2.-23.2.25.

Koulutuspaikan osoite: Alppikatu 2 A, Helsinki

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:

TUVA-koulutus koostuu seuraavista osista:
– Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot (2-10 viikkoa)

Valinnaiset koulutuksen osat, joista opiskelija suorittaa vähintään kaksi:
– Perustaitojen vahvistaminen (1-30 viikkoa)
– Arjen taidot ja yhteiskunnallinen osallisuus (1-20 viikkoa)
– Työelämätaidot ja työelämässä tapahtuva oppiminen (1-20 viikkoa)
– Lisäksi yksilöllisen suunnitelman ja oppilaitoksen tarjonnan mukaan voit opiskella ammatillisia tai lukio-opintoja sekä valmentautua niihin.

Kohderyhmä

Kohderyhmänä on suomea toisena kielenä puhuvat henkilöt, jotka tarvitsevat valmiuksia ja ohjausta siirtyäkseen ammatilliseen koulutukseen tai lukioon. Kielitaitovaatimus on A1.3.

Erityisesti kohderyhmänä on hakijat, joilla ei ole mahdollisuutta opiskella työttömyysetuudella omaehtoisissa TUVA-opinnoissa (esim. jos kotoutumisaika on ohi). Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille, työttömyysuhan alaisille ja toistaiseksi lomautetuille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.

Tässä koulutuksessa saat opiskella työttömyysetuudella, mikäli sen ehdot muutoin täyttyvät. Saat myös kulukorvausta.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakuaika on 11.4.24 – 29.5.24. Valintapäivä on 11.6.2024. Saat kutsun valintapäivään hakuajan päättymisen jälkeen tekstiviestillä. Valintapäivässä haastattelemme sinut ja osallistut kielikokeeseen.

Valintapäivään kutsutaan hakemuksen perusteella, joten täytä hakemuksesi huolellisesti ja kerro, miksi haluat tähän koulutukseen.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Kun jätät koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Jos perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen.

Täytä hakemus te-palveluiden nettisivuilla ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Voit myös jättää sinne paperisen hakemuksen.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://sdo.fi/hakupalvelu/

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta