Siirry sisältöön

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osatutkinto, Hoiva-avustaja ikääntyneiden palveluihin, suomi toisena kielenä (s2), Jatkuva haku, Verkkokoulutus

Hakuaika 2.2.2024 - 31.12.2024
Koulutusaika 5.3.2024 - 31.5.2025
Koulutusala Terveys- ja hyvinvointialat
Opiskelumuoto Työvaltainen opiskelu, Verkko-opiskelu

Tietoa koulutuksesta

Koulutus on tarkoitettu suomea toisena kielenä puhuville henkilöille. Koulutuksen kielitaitovaatimus on A2.1. Koulutus sisältää tutkinnon osat: kasvun ja osallisuuden edistäminen ja ikääntyvien osallisuuden edistäminen. Opintoihin kuuluu myös oppimisvalmiusopintoja.

Opinnot suoritetaan verkko-opintoina. Opinnot kestävät reilun vuoden. Opintojen aikana teet työtä ja opiskelet 1-2 päivänä viikossa verkossa. Tiistaisin verkko-opiskelua on klo 8.30-16 ja perjantaisin klo 14-16. Verkossa tapahtuvaan opiskeluun tarvitset tietokoneen, kamerayhteyden ja kuulokkeet. Pääosa oppimisesta tapahtuu työpaikalla. Työpaikkasi voi sijaita missä päin Suomea vain. Opinnoissa on mahdollisuus saada henkilökohtaista tukea ja ohjausta oman tarpeen mukaan. Opiskelu antaa sinulle hyvät valmiudet työhön hoiva-avustajana.

Hoiva-avustajan työssä huolehdit asiakkaiden perustarpeista ja avustat esimerkiksi peseytymisessä, pukeutumisessa, ruokailussa ja liikkumisessa. Pääset edistämään asiakkaiden hyvää arkea ja osallisuutta esimerkiksi ulkoilemalla asiakkaiden kanssa. Autat asiakkaita ylläpitämään toimintakykyään eri tavoin.

Hoiva-avustajan työhön voi sisältyä myös muita tehtäviä, kuten ympäristöstä huolehtimista, ruokahuoltoon liittyviä tehtäviä, vaatteiden tai tekstiilien huoltoa. Hoiva-avustajat eivät osallistu lääkehoitoon, eivätkä ole yksin työvuorossa.

Koulutuksen on jatkuva haku. Opinnot voi aloittaa joustavasti.

Kohderyhmä

Koulutus sopii sinulle, jos puhut suomea toisena kielenä ja kielitaitosi on kehittymässä, kielitaitosi on vähintään A2.1. tasolla ja haluat opiskella pääasiassa työssä oppien.

Jos sinulla on työpaikka, voit selvittää mahdollisuuden oppisopimuksen solmiseen.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Otamme sinuun yhteyttä, kun olet tehnyt hakemuksen ja sovimme haastatteluajankohdan.

Koulutuksen kielitaitovaatimus on A2.1. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, kielitaitosi täytyy arvioida kokeella.

Sinun ei tarvitse osallistua kielikokeeseen, jos sinulla on:
– suomenkielisen peruskoulun päättötodistus tai suomen kielellä suoritettu ylempi tutkinto
– YKI-todistus (kaikki osa-alueet tasolla 3)
– valtionhallinnon kielitutkinto.

Jos sinulla on jokin edellisistä todistuksista, muista liittää se hakemukseen.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia tulee esim. työvaatteista ja opiskelumateriaaleista. Myös oman tietokoneen hankkiminen on suositeltavaa.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://sdo.fi/hakupalvelu/