Siirry sisältöön

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, Ihonhoidon osaamisala, kosmetologi tai Hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja, Yhteishaku

Hakuaika 20.2.2024 - 19.3.2024
Paikka Helsinki
Koulutusaika 1.8.2024 - 4.6.2027
Koulutusala Palvelualat
Opiskelumuoto Päiväopiskelu

Tietoa koulutuksesta

Suomen Diakoniaopistoon kuuluvassa SKY-Opistossa voit opiskella kosmetologiksi tai kosmetiikkaneuvojaksi yhteisössä, jossa on hyvä olla ja oppia. Arvostettu perustutkinto, ainutlaatuiset tilat ja laajat ammatilliset yhteistyöverkostot antavat sinulle hyvät taidot työelämään.

Kauneudenhoitoalan ammattilaiset ovat ihonhoidon osaajia. Kosmetologiopintojen aikana opit tekemään asiakkaan ihoa ja hyvinvointia tukevia hoitoja sekä opastamaan heitä ihon itsehoidossa ja tuotteiden käytössä. Kosmetiikkaneuvojanopinnoissa saat asiakaspalvelu- ja myyntiosaamista. Opit neuvomaan asiakasta kosmetiikkatuotteiden valinnassa ja käytössä.

Valmistumisen jälkeen voit työskennellä kauneushoitoloissa, kylpylöissä, kosmetiikan valmistajilla, maahantuojilla, apteekeissa tai tavarataloissa. Monet kosmetologit työskentelevät yrittäjinä.

Yleensä meillä opiskellaan kosmetologiksi, mutta henkilökohtaisella opiskelupolulla voit valmistua myös kosmetiikkaneuvojaksi tai kosmetologiksi ja kosmetiikkaneuvojaksi. Kosmetiikkaneuvojaksi opiskelu voi pidentää opiskeluaikaa.

Opiskelu kestää noin kolme vuotta.

Opiskelutapana tutkinnossa on lähiopetus, eli opiskelet pääosin kampuksella, mutta osa ammatillisten tutkinnonosien teoriaopinnoista toteutuu myös verkkoalustalla. Lisäksi opiskelet asiakaspalvelussa SKYOkauneus kauneushoitolassa, työpaikoilla ja itsenäisesti.

Kohderyhmä

Voit hakea koulutukseen, jos olet suorittanut peruskoulun, eikä sinulla ole vielä toisen asteen tutkintoa (ammatillinen tutkinto/lukio).

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Sinut kutsutaan valintapäivään SKY-opiston kampukselle Alppikadulle 6.-8.5.2024. Saat kutsun yhteen valintapäivään, joka sisältää infotilaisuuden, haastattelun ja kädentaitojen tehtävän. Valintapäivässä arvioidaan hakijan sosiaalisuutta, ilmaisutaitoa, kädentaitoja, visuaalisuutta ja avaruudellista hahmottamista.

Jos sinulla ei ole suomen kielellä suoritetun peruskoulun päättötodistusta, voimme kutsua sinut myös kielikokeeseen, joka järjestetään 29.4.2024 SKY-opiston Alppikadun kampuksella.

Kutsumme sinut valintapäivään sähköpostilla. Lisäksi tiedotamme sähköpostin lähettämisestä tekstiviestillä.

Jos haet harkinnanvaraisessa haussa, toimita Suomen Diakoniaopistoon

– Oppimisvaikeuksissa asiantuntijalausunto (esim. lääkärin, psykologin tai erityisopettajan lausunto), jossa kerrotaan oppimisvaikeuksien näkyminen opinnoissa.
– Sosiaalisissa syissä asiantuntijalausunto (esim. psykologi, kuraattori) jossa kerrotaan, miten sosiaaliset syyt on vaikuttaneet opinnoista suoriutumiseen.
– Ei perusopetuksen päättötodistusta (peruskoulu jäänyt kesken) selvitys aiemmista opinnoista.
– Ulkomaisella todistuksessa hakeva: toimita virallisen kielenkääntäjän todistamat suomenkieliset käännökset aiemmista todistuksista ja todistus suomen kielen taidosta (esim. YKI).

Liitteiden toimittaminen Suomen Diakoniaopistoon riittää yhteen kertaan, vaikka hakisit useampaan tutkintoon harkinnanvaraisessa haussa.

Voit toimittaa liitteet sähköisesti turvapostilla: https://www.turvaposti.fi/viesti/haku@sdo.fi.
Kirjaa otsikkokenttään hakemasi tutkinnon nimi.

Tai kirjepostilla:
Suomen Diakoniaopiston Hakupalvelut
Alppikatu 2 A
00530 HELSINKI

Liitteet toimitettava viimeistään 5.4.2024.

Kustannukset opiskelijalle

Oppivelvollisille opiskelijoille, niin kirjat, työvälineet kuin työasut ovat maksuttomia ja opiskelija saa niiden lisäksi käyttöönsä myös tietokoneen.

Oppivelvollisuusiän ylittäneille koulutus on maksutonta, mutta kustannuksia tulee esim. työvaatteiden ja -välineiden, sekä oppikirjojen hankkimisesta. Opiskelijoita kannustetaan hankkimaan oma tietokone.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 0977502700
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/