Siirry sisältöön

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA, Yhteishaku

Hakuaika 20.2.2024 - 19.3.2024
Paikka Oulu
Koulutusaika 6.8.2024 - 30.5.2025
Koulutusala Tutkintoja edeltävät koulutukset
Opiskelumuoto Päiväopiskelu

Tietoa koulutuksesta

Ovatko tulevaisuudenhaaveesi vielä vähän epäselvät? Vai etkö yksikertaisesti ihan tiedä mikä sinua voisi kiinnostaa? Tarvitsetko erityistä tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa arjenhallintaa, opiskelutaitoja, yhteiskunta- ja työelämätaitoja tai suomen kieltä? Ehkä tavoitteenasi on, että saisit korotettua peruskoulun arvosanoja? Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus eli TUVA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

Koulutuksen aikana tutustut eri aloihin ja koulutuksiin, hankit opiskelutaitoja ja perehdyt koulutukseen hakemiseen. Voit myös suorittaa ammatillisia tai lukio-opintoja. Koulutuksen jälkeen tavoitteenasi on jatkaa opintoja ammatilliseen koulutukseen tai lukioon.

Kohderyhmä

TUVA-koulutus on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset valmiuksia ja tukea siirtyäksesi ammatilliseen tai lukiokoulutukseen. Voit olla oppivelvollinen tai aikuinen.

SDO:n toteutuksen painotus on ammatilliseen tutkinto-opiskeluun valmentautumisessa. SDO:n TUVA sopii erityisesti hyvinvointialoille suuntaaville, omaa polkuaan etsiville ja toiminnallisesta opiskelutavasta hyötyville.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Emme haastattele Tuva-koulutuksen hakijoita. Ne suomi toisena kielenä hakijat, jotka hakevat koulutukseen ulkomaisella todistuksella, saavat kutsun kielikokeeseen 29.4.2024.

Jos haet koulutukseen ulkomaisella todistuksella, lähetä todistukset aiemmista opinnoistasi koululle. Lähetä meille esimerkiksi aiemmat opiskelutodistuksesi tai suomen kielen kurssitodistuksesi.

Voit toimittaa liitteet sähköisesti turvapostilla: https://www.turvaposti.fi/viesti/erityisopettaja@sdo.fi.
Kirjoita turvasähköpostin otsikkokenttään erityisopettajan nimi.

Tai kirjepostilla:
Erityisopettaja Eeva-Liisa Heikkilä
Suomen Diakoniaopisto
Albertinkatu 16 B
90100 OULU

Liitteet toimitettava viimeistään 5.4.2024.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle pääsääntöisesti maksutonta, mutta muille kuin oppivelvollisuuden piiriin kuuluville voi tulla pieniä kustannuksia opiskelumateriaaleista.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston neuvontapalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/