Siirry sisältöön

Palvelutyöntekijä päivä- tai hoivakotiin, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, työvoimakoulutus, uranumero 720294

Hakuaika 21.3.2024 - 26.5.2024
Paikka Helsinki
Koulutusaika 1.8.2024 - 29.8.2025
Koulutusala Palvelualat
Opiskelumuoto Päiväopiskelu, Työvoimakoulutus

Tietoa koulutuksesta

Kiinnostaako siivoustyö ja keittiön avustavat tehtävät päiväkodissa, hoivakodissa tai koulussa? Haluatko työllistyä nopeasti monipuolisiin palvelutyöntekijän tehtäviin? Vai onko sinulla jo työkokemusta siivousalasta, mutta haluaisit vahvistaa ammattitaitoasi ja suomen kieltä?

Koulutuksen kesto on 1.8.2024-29.8.2025

Loma-aika on 30.12.2024-3.1.2025, 30.6.-18.7.2025

Tässä koulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan ammattitaitoisesti puhtaus- ja ruokapalvelun tehtäviä esimerkiksi ikäihmisten palvelutaloissa, päiväkodeissa, sosiaali- ja terveydenhuollon laitoksissa ja kouluissa. Työssä tarvitset itsenäistä työotetta, huolellisuutta ja vastuullisuutta. Puhtausalalla pääset työskentelemään erilaisissa asiakaskohteissa.

Koulutuksen aikana suoritetaan seuraavat tutkinnon osat Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan toimitilahuoltaja ammattitutkinnosta:

– Ylläpitosiivouspalvelu (45 osaamispistettä)
– Laitoshuoltopalvelut (30 osaamispistettä) tai Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot (10 osaamispistettä) ravintola- ja cateringalan ammatillisesta perustutkinnosta.

Koulutus sisältää myös ensiapukoulutusta ja oppimisvalmiuksia tukevia opintoja: suomen kieli, digitaidot, työelämätaidot, matematiikka. Koulutuksessa opiskellaan paljon käytännönläheisesti työpaikoilla.

Lisäksi voit suorittaa muita tutkinnonosia riippuen lähtötasostasi ja osaamisestasi. Työvoimakoulutuksen jälkeen voit hakea opiskelemaan koko toimitilahuoltajan ammattitutkintoa tai esimerkiksi laitoshuoltajaksi. Tutustu tutkintoon https://www.sdo.fi/tietoa-koulutuksista/ammatti-ja-erikoisammattitutkinnot/puhtaus-ja-kiinteistopalveluala-amt/

Koulutuspaikan osoite:
Suomen Diakoniaopisto, Alppikatu 2 A

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Kielitaitovaatimus on A2.1.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakuaika on 21.3.-26.5.2024. Valintapäivä on tiistai 11.6.2024 ja siihen kutsutaan hakemuksen perusteella, joten täytä hakemuksesi huolellisesti. Saat kutsun valintapäivään hakuajan päättymisen jälkeen. Valintakoe sisältää haastattelun sekä tarvittaessa kielikokeen.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan valintapäivään tai aloittamaan koulutuksen, jos tulet valituksi. Jos et osallistu valintapäivään, tai perut koulutukseen osallistumisen ilman pätevää syytä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen.

Täytä hakemus te-palveluiden nettisivuilla ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Voit myös jättää sinne paperisen hakemuksen

Kustannukset opiskelijalle

Tässä koulutuksessa saat opiskella työttömyysetuudella (+ kulukorvaus), mikäli sen ehdot muutoin täyttyvät. Koulutus on opiskelijoille maksutonta.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut puhelimitse: Puhelin (ei tekstiviestejä): 0977502700 , sähköpostitse: info@sdo.fi , chat: www.sdo.fi . Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta