Siirry sisältöön

Lounaskokki, työvoimakoulutus, uranumero 718986

Hakuaika 17.1.2024 - 24.3.2024
Paikka Helsinki
Koulutusaika 22.4.2024 - 23.5.2025
Koulutusala Palvelualat
Opiskelumuoto Päiväopiskelu, Työvoimakoulutus

Tietoa koulutuksesta

Haaveiletko työstä ravintola-alalla? Voisiko oma työpaikkasi olla lounasravintolassa tai vanhustenpalvelutalon keittiössä? Haluatko opiskella työvaltaisesti ja oppia kokin taitoja? Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin. Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ruoanlaitosta ja ruokakulttuurista kiinnostuneille!

Koulutuksen kesto on: 22.04.2024 – 23.5.2025

Loma-aika on: 01.07.-21.07.2025 ja 30.12.2024 – 05.01.2025

Koulutuspaikan osoite: Suomen Diakoniaopiston Sturenkadun kampus, Sturenkatu 21.

Ravintola- ja catering-alan työssä tarvitaan kiinnostusta ruokaa kohtaan, hyvää fyysistä kestävyyttä ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Osaamisen painopisteitä ovat raaka-aineiden tuntemuksessa, ruuanvalmistusmenetelmien osaamisessa sekä työelämä- ja yhteistyötaidoissa.

Opinnot ovat suurilta osin tekemällä oppimista koulun keittiössä ja lounasravintoloissa pääkaupunkiseudulla. Koulutuksessa suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta seuraavat osat:

-Ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä)

– Lounasruokien valmistus (40 osaamispistettä).

Lisäksi henkilökohtaisen suunnitelman mukaan valitaan yksi 10 osaamispisteen tutkinnonosa: Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot tai Kahvilapalvelut tai Katu- ja pikaruokapalvelut. Jos sinulla on aikaisempaa kokemusta alalta, se otetaan huomioon opiskelujen suunnittelussa.

Koulutus sisältää myös hygieniaosaamiskoulutuksen ja suunnitelman mukaan oppimisvalmiuksia tukevia opintoja mm. opiskelu- ja työelämätaidot, digitaidot, suomi toisena kielenä sekä mahdollisesti yhteisiä opintoja (esim. viestintä, matematiikka).

Koulutuksen jälkeen sinulla on myös mahdollisuus hakeutua suorittamaan Ravintola- ja cateringalan koko perustutkinto. Lisätietoja: https://www.sdo.fi/tietoa-koulutuksista/ammatilliset-koulutukset/ravintola-ja-cateringalan-perustutkinto-tarjoilija-tai-kokki/

Opiskelijavalinnan tulos ilmoitetaan sinulle tekstiviestillä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutuksen kielitaitovaatimus on A2.2.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakuaika on 15.1.-  24.3.2024. Valintapäivä on tiistai 9.4.2024 ja ja siihen kutsutaan hakemuksen perusteella, joten täytä hakemuksesi huolellisesti. Valintakoe sisältää haastattelun sekä tarvittaessa kielikokeen. Saat kutsun valintakokeeseen hakuajan päättymisen jälkeen tekstiviestillä ja kirjeellä te-hallinnosta.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Jos perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen.

Täytä hakemus te-palveluiden nettisivuilla ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Voit myös jättää sinne paperisen hakemuksen.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on osallistujille maksutonta ja työvaatetus tulee koululta.

Tässä koulutuksessa saat opiskella työttömyysetuudella (+ kulukorvaus), mikäli sen ehdot muutoin täyttyvät

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://sdo.fi/hakupalvelu/

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta