Siirry sisältöön

Elävä Alppikatu

Alppikadulla saadaan nauttia historiallisesta ja kenties Suomen kauneimmasta oppilaitospihasta. Täällä olet myös suomalaisen sairaanhoitajakoulutuksen alkulähteillä, sillä Helsingin Diakonissalaitos perustettiin alunperin kulkutautisairaalaksi ja antamaan nuorille naisille ammattikoulutus hoiva-alalle.

Kampuksen pihapiirissä näkyy elämänläheinen Kallio: pihassa liikkuu opiskelijoiden lisäksi Terveystalon asiakkaita sekä korttelin asukkaita. Alppikatu 2 piha ei siis hiljene koulupäivän päättyessä.

Alppikadun korttelikartta

Alppikadun kampuksella koulutetaan lähihoitajia, lastenohjaajia ja nuoriso- ja yhteisöohjaajia, kosmetologeja ja kosmetiikkaneuvojia sekä kodinhuoltajia. Täällä opiskellaan valmentavissa koulutuksissa Telmassa ja Tuvassa. Alan ammateissa ilman tutkintoa toimivat henkilöt voivat opiskella näiden alojen ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Aikuisten perusopetuksessa voi suorittaa kesken jääneen peruskoulun.

Fyysinen esteettömyys kampuksella

Alppikadun kampus toimii vuokralaisena Helsingin Diakonissalaitoksen omistamassa kiinteistössä. Kehitämme kampuksen esteettömyyttä yhteistyössä kiinteistön omistajan kanssa. Liikuntarajoitteisten kulkemista varten on pääaulasta esteettömät hissit jokaiseen kerrokseen. Aulapalveluista saat tarkempia tietoja kulkureiteistä, pysäköintipaikoista ja muusta esteettömyydestä.

Vahtimestarit, Aulapalvelu
vaksit@hdl.fi
avoinna arkisin klo 8-17

Palautteet esteettömyydestä voi osoittaa aulapalvelun sähköpostiin.

Kampuksemme kuuluu myös syrjinnästä vapaaksi alueeksi.

Tervetuloa moikkaamaan meitä Alppikadulle!

Sijaitsemme Kalliossa osoitteessa Alppikatu 2 A. Meille on helppo tulla julkisilla kulkuneuvoilla; Toiselta linjalta Kuntatalon pysäkeille bussit 23 ja 502 sekä Helsinginkadun puolelta Linnanmäen pysäkille raitiovaunut 1 ja 8. Hakaniemen metroasemalta pääset meille kävellen viidessä minuutissa!

Alppikadulla järjestettävät tutkinnot/koulutukset